- GODE OG VARIERTE KULTUR-OG IDRETTSTILBUD SKAPER TRIVSEL OG TRYGGHET I FLAKSTAD

Trivsel i Flakstad

Trivsel i Flakstad Foto:

Av
DEL

LeserbrevFor å skape gode og trivelige lokalsamfunn, er det viktig med et rikt og variert kultur-og idrettstilbud. Trivsel og trygghet er limet som holder samfunnene sammen, og som gjør at man lever det gode liv og føler seg sett og verdifull.

Flakstad har gjennom årtider vært kjent for sin allsidige kultur og gode aktivitetstilbud til innbyggere i alle aldersgrupper. Det meste har vært drevet på frivillighet, men også endel gjennom kommunal regi. Verdien som har blitt skapt har vært formidabel -og kan ikke måles i kroner og øre. Her kan nevnes Flakstad idrettslag, seniordans, ungdomslagenes teater-/revygrupper, kulturskolen, Napp skytterlag, kor, musikkorps, bassengtilbud, et godt bibliotektilbud, bridge, FYSAK, Flakstad familieturlag, Flakstad strykeorkester, trekkspillgruppe, pop-/rockegrupper, grende-/ungdomslag i alle grender, velforeninger, lyslag, Møteplassen og så mye, mye mer.


Bak all denne aktiviteteten står ildsjeler; utrettelige fantastiske mennesker og sambygdninger som står på for det de brenner for, og for at du og jeg skal trives i våre små samfunn. De gjør en forskjell, og de bidrar til trivsel som igjen gir god psykisk helse. De tar deg med i dugnadsarbeidet, og de gjør at du føler deg sett og inkludert. De bidrar til et positivt omdømme av kommunen når det kommer til idrett og kultur. Vi er stolte av den store dugnadsånden som er i kommunen, og som folkevalgte vil vi arbeide for å videreføre de tilbudene vi har og bidra til å løfte dugnadsånden.


Etter forslag fra Flakstad Senterparti om en årlig pris pålydende kr. 10.000,- til en eller flere ildsjeler, ble "Ildsjelprisen" vedtatt av formannskapet i 2018. Formålet med "Ildsjelprisen" er å synliggjøre frivillighetens verdi gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats, og er ment for å skape engasjement rundt frivillighet.

Flakstad folkebibliotek har i alle år vært et kjærkomment tilbud til kommunens innbyggere. Her kunne man stikke innom flere dager i uken og låne bøker, lese aviser og tidsskrift, møte sambygdinger -ja, man kunne sågar en periode ta desentralisert høyskoleutdanning uten måtte flytte fra hus og familie i studieperioden. Vi registrerer nå at bibliotektilbudet er bortprioritert, men vil arbeide med stort fokus for å få tilbudet opp å gå igjen.

I den kommende perioden vil vi i Flakstad Senterparti arbeide for å løfte og videreutvikle de kultur-og idrettstilbud vi har i kommunen. Vi vil styrke kulturskolen og vi vil bidra til at lag og foreninger kan få støtte til sitt gode og viktige frivillige arbeid for trivsel, trygghet og forutsigbarhet. Ved samarbeid kan vi få til det vi vil. Samarbeid skaper kultur. Samarbeid skaper trivsel og trygghet.

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags