Et mer bærekraftig Vestvågøy med Arbeiderpartiet.

Gøran Rasmussen-Åland

Gøran Rasmussen-Åland Foto:

Av
DEL

LeserbrevÅ begrense klimaendringene og utvikle bærekraftige samfunn er en av vår tids største utfordringer. For at Norge skal nå internasjonale klimamål må alle sektorer i kommunen delta.

Vi vil sikre livsgrunnlaget for nåværende og framtidige generasjoner ved at
naturressursene vernes og brukes med minst mulig forurensing.

For å nå målet fra Parisavtalen vil vi gjøre en rekke tiltak. Vestvågøy Arbeiderparti vil ha en forpliktende klimaplan for kommunen. Vi har som mål å redusere energiforbruket og forurensingen, for å gjøre dette må Vestvågøy kommune bidra til kutt i klimagasser, og legge til rette for klimavennlige valg.

Videre vil vi gjennom kommunens innkjøp bidra til å nå miljø- og klimamål, blant annet ved å vektlegge klima i anbudsprosesser og stille krav til at
egne bygg og leide bygg skal være energieffektive.

Vår kommune har en av landets høyeste andel kommunale el-biler sett opp mot antall ansatte. Dette er
ønsket politikk fra Arbeiderpartiet, og noe vi vil jobbe videre med. Vi vil øke denne andelen, samtidig som vi vil arbeide for å etablere flere ladestasjoner i kommunen.
Vi vil også arbeide for å få på plass landstrøm ved kommunens havner, i første omgang i Stamsund, på Ballstad og Leknes havn. Dette må sees i sammenheng med et ønske om å gjøre
cruisenæringen mer bærekraftig.

Gjennom siste periode har vi vist at vi har troverdighet når det gjelder klimapolitikk. Et av tiltakene vi har innført er å ansette en egen klima- og energirådgiver i Vestvågøy Eiendomsdrift. Dette er et helt konkret tiltak for å få ned energiforbruket i kommunale bygg, og dermed få ned klimagassutslippene fra kommunal sektor.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags