Et mer bærekraftig Vestvågøy med Arbeiderpartiet.

Gøran Rasmussen-Åland

Gøran Rasmussen-Åland Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Å begrense klimaendringene og utvikle bærekraftige samfunn er en av vår tids største utfordringer. For at Norge skal nå internasjonale klimamål må alle sektorer i kommunen delta.

Vi vil sikre livsgrunnlaget for nåværende og framtidige generasjoner ved at
naturressursene vernes og brukes med minst mulig forurensing.

For å nå målet fra Parisavtalen vil vi gjøre en rekke tiltak. Vestvågøy Arbeiderparti vil ha en forpliktende klimaplan for kommunen. Vi har som mål å redusere energiforbruket og forurensingen, for å gjøre dette må Vestvågøy kommune bidra til kutt i klimagasser, og legge til rette for klimavennlige valg.

Videre vil vi gjennom kommunens innkjøp bidra til å nå miljø- og klimamål, blant annet ved å vektlegge klima i anbudsprosesser og stille krav til at
egne bygg og leide bygg skal være energieffektive.

Vår kommune har en av landets høyeste andel kommunale el-biler sett opp mot antall ansatte. Dette er
ønsket politikk fra Arbeiderpartiet, og noe vi vil jobbe videre med. Vi vil øke denne andelen, samtidig som vi vil arbeide for å etablere flere ladestasjoner i kommunen.
Vi vil også arbeide for å få på plass landstrøm ved kommunens havner, i første omgang i Stamsund, på Ballstad og Leknes havn. Dette må sees i sammenheng med et ønske om å gjøre
cruisenæringen mer bærekraftig.

Gjennom siste periode har vi vist at vi har troverdighet når det gjelder klimapolitikk. Et av tiltakene vi har innført er å ansette en egen klima- og energirådgiver i Vestvågøy Eiendomsdrift. Dette er et helt konkret tiltak for å få ned energiforbruket i kommunale bygg, og dermed få ned klimagassutslippene fra kommunal sektor.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken