- Krig gir ikke fred

Av
DEL

Leserbrev“Krig gir ikke fred”. Det er godt når man føler seg trygg - og bor i et område der det ikke er krig, men hvor det er fred: hvor man kan gi uttrykk for sine følelser og ikke være redd for å bli drept eller tvunget til å gjøre ting som man ikke tror på. I 2018 var det 77 320 mennesker som ble drept på grunn av krig. Tallet har vært høyere før, men det er likevel enda for høyt.
Jeg har opplevd krig, og dere i salen er svært heldige, fordi jeg antar at de fleste her aldri har opplevd noe slikt. I Syria, der jeg kommer fra, er det krig mellom regjeringsstyrker og mennesker i landet som ønsker frihet. Regjeringsstyrkene ble støttet av andre land som Russland og Iran. Jeg var ni år da krigen startet. På den tiden visste jeg ikke hva krig betydde, men etter hvert ble jeg kjent med den. Jeg mistet hjem, venner og alt som sto meg nært.
Tryggheten er viktig, og særlig for unge.
Vi trenger en framtid.
Vi trenger å føle oss trygg.
Vi trenger å være barn.
Jeg heter Fatema og jeg er en flyktning. Jeg flyktet på grunn av krig da jeg var 13 år gammel. Soldater gikk i krig med mennesker og begynte å skyte dem og bombe husene der folk bodde. Folk mistet familie og venner. Jeg ble skadet over hele kroppen, fordi jeg var ved siden av et vindu da huset mitt ble bombet. jeg ble alvorlig skadet av glass og småsteiner. Jeg tenkte ikke på meg selv i den situasjonen. Jeg tenkte bare på familien og vennene mine. Jeg fikk kjenne på hvordan det er å miste venner, fordi jeg mistet en av de beste i mitt liv. Jeg mistet min venn. Egentlig var han min kjæreste
Etter en time bestemte vi oss for å flykte derfra. Vi ble kjørt av biler, men soldater så oss og begynte å bombe veien. Vi var svært redde, men vi klarte det. Vi kom oss til en naboby. Nesten alle var på sykehuset for å få behandling av lege. Etter to dager fikk jeg lov til å gå fra sykehuset. Da var jeg nesten frisk. Men likevel hadde jeg vondt. Vondt fordi jeg ble skadet over hele kroppen, og fordi jeg mistet en av dem som betydde mye for meg.

Krigen såret meg mye, men jeg smiler hele tiden fordi jeg vet at en dag skal vi leve i fred. For å være ærlig: Norge er et av de demokratiske landene i verden og alle vet at Norge beskytter folk som trenger det, men mitt hovedpoeng er at Norge skal ta imot flere flyktninger. Jeg er en flyktning som ikke har valgt å komme til Norge, men krigen tvang meg til å flykte fra hjemlandet. Vi kan alle hjelpe hverandre til å starte et nytt liv uten krig. Vi kan bygge skole og gi neste generasjon rett til å være som de ønsker å bli. Jeg ønsker at dere skal beskytte dem som opplever krig i alle verdensdeler. Jeg trenger ikke å si mer enn: Gi oss en framtid, gi oss fred, gi oss et liv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags