– En hyllest til Nordlandssykehuset på Gravdal og alle de som jobber der

Geir Torheim

Geir Torheim

Av
DEL

MeningerHer om dagen, tre dager før jul, var jeg så uheldig å falle på glattisen og brekke håndleddet, høyre sådan. Dette skjedde rundt kl. 9 om morgenen.

Jeg kom meg rimelig raskt opp på beina etter uhellet, og smertene gikk gjennom armen, men jeg tenkte der og da at det mest sannsynlig var en forstuing. Det hovnet raskt opp, og smertene var rimelig heftige.

Dro så en tur til Leknes, alt ble verre og verre. Jeg og barnebarnet mitt, Thea, gjorde en sving innom apoteket i senteret og kjøpte en støttebandasje for å prøve å bøte på skaden, men til ingen nytte.

Da jeg kom hjem kort tid etterpå, sa jeg til min bedre halvdel at jeg trodde det kunne være brudd og at jeg vurderte å kontakte legevakten, noe hun også mente var det beste. Som sagt så gjort, ringte da, og fikk beskjed om at det kunne bli litt ventetid, men at jeg bare skulle komme med én gang.

Da jeg ankom legevakt, ble det cirka 20 minutters ventetid, høyst akseptabelt. Legen sjekket, og fant raskt ut at det var behov for røntgen. Etter røntgen og ny legesjekk ble nødvendige tiltak iverksatt.

I mellomtiden var det blitt langt på dag, ja rett og slett sen ettermiddag/kveld. Ikke hadde jeg spist frokost om morgenen, og etter uhellet ble det jo ingen spising. Da jeg satt på avdelingen for å få beskjed, i forbindelse med røntgenbilder og avklarende lege i Bodø, om det ble nødvendig med operasjon, kom en av disse vandrende englene, som gjør alt for deg som pasient. Alltid smilende, hyggelige og blide.

Hun spurte «Har du mye smerter?», og deretter i full fart fikset smertestillende, og sier like etterpå, «Er du sulten? Du må jo være sulten så lenge som du har ventet». Jeg måtte jo da bare medgi at jeg ikke hadde spist noe den dagen på grunn av det inntrufne, hvorpå hun hev seg rundt og raskt var tilbake med stort fat med god mat og drikke.

Der og da kan jeg si at det måltidet gjorde uendelig godt. Jeg har i ettertid vært til kontroll og røntgen en gang i uka, og føler at de gjør alt som tenkes kan for at du som pasient skal ha det så bra som mulig.

Jeg vil bare med dette få uttrykke hvor utrolig heldige vi er som har dette nærsykehuset som Nordlandssykehuset på Gravdal er. Og forstå verdien av den jobben de gjør, alle de hyggelige smilende og blide pleierne og helsepersonellet som jobber der, uansett kjønn.

En stor takk til alle som jobber på Gravdal sykehus.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags