Du skal være til bry!

Av
DEL

LeserbrevNår vi fødes er vi fullstendig avhengige av andres omsorg for å overleve. I denne hjelpeløse tilstanden er vi fullt ut menneskelige. I møte med de minste skjønner vi at menneskelighet og menneskeverd ikke er avhengig av hva vi presterer.

Funksjonsevne, ressurser og talenter er ujevnt fordelt. Menneskeverdet er det samme for alle. I løpet av livet varierer det hva vi får til og hva vi trenger hjelp til. Det er fint å få til mye og å hjelpe andre, og samtidig er vi fullt innafor det menneskelige når vi trenger andres hjelp for å ha det bra.

Å klare seg selv er fint, men vi blir sørgelig alene om vi ikke også har evne til fellesskap - å berøre og berøres.
Derfor skal du være til bry! Derfor skal du si ifra om hva du trenger når livet blir et nummer for stort. Vennskap, parforhold, familieliv og samfunnsliv har elementer av avhengighet. Vi søker sammen fordi vi trenger det. Det betyr ikke at noe er galt! Tvert imot er vi på vårt mest menneskelige når vi trenger hverandre. Derfor skal vi strekke oss langt for å prøve å støtte hverandre på respektfullt vis. Derfor skal vi gi hverandre livshjelp i stedet for dødshjelp når det røyner på for alvor. Derfor skal vi unne andre de samme rettighetene vi selv ønsker oss. Derfor skal vi hjelpe hverandre når vi kan, og når det trenges skal vi være til bry!

I Kristelig Folkeparti prøver vi å la slike tanker om fellesskap og menneskeverd prege de politiske avgjørelsene. Velkommen med på laget!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags