- Skuffet over AP

LoVe Petros direktør Ørjan Robertsen. Her fra møte med Lofotrådet april 2013. (Foto: Arkivfoto)

LoVe Petros direktør Ørjan Robertsen. Her fra møte med Lofotrådet april 2013. (Foto: Arkivfoto)

Av

Interesseorganisasjonen LoVe Petro er misfornøyd med forslaget fra programkomiteen i Arbeiderpartiet om kun å konsekvensutrede Nordland VI.

DEL

MeningerIngen nye arbeidsplasser i Lofoten og Vesterålen

LoVe Petro har i mange år kjempet for å styrke regionen med nye kompetansearbeidsplasser og bedre infrastruktur, men mener man må se langt etter slike lokale ringvirkninger med Arbeiderpartiets forslag.

Den foreslåtte løsningen vil verken skape arbeidsplasser eller bidra til investeringer i ny infrastruktur i Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Ikke mer sårbart enn andre områder

Skuffelen er spesielt stor over at Arbeiderpartiet har lagt kunnskap og fakta til side i et så viktig spørsmål.

Her er ikke Arbeiderpartiet til å kjenne igjen. Kunnskapsinnhentingen fra 2012 som Arbeiderpartiet selv sto i spissen for, konkluderte entydig med at de aktuelle områdene ikke er mer sårbare enn andre områder som allerede er åpnet. Nå sier Arbeiderpartiet det motsatte.

Side om side

LoVe Petro mener at en konsekvensutredning av hele området må til for å få svar på om og hvordan ulike næringer kan leve side om side, i pakt med naturen.

Arbeiderpartiet sier det handler om å utnytte olje- og gassressurser på en måte som ikke kommer i konflikt med fiskeri, reiseliv og naturinteresser. Men det jo nettopp dette en konsekvensutredning også skal gi svar på. Vi mener at disse næringene kan forsterke hverandre om de forvaltes på riktig måte. Det har vi eksempler på i andre områder. Ved å si nei til konsekvensutredning sier man også nei til å utforske mulige løsninger.

Kunnskap nok

Robertsen mener at løsningen med å vente på oppdateringen av forvaltningsplanen er ren trenering.

- Det er ingen grunn til å tro at det vil komme frem ny kunnskap om disse havområdene. Vi har kunnskap nok, ikke mindre enn 90 fagrapporter. Nå må vi ta et steg videre og få på plass en konsekvensutredning for hele dette området, sier Robertsen.

Fakta om LoVe Petro: Interesseorganisasjon for 150 bedrifter i Lofoten og Vesterålen med til sammen 2500 ansatte.

Ørjan Robertsen
Direktør LoVe Petro

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags