Myrlandsvegen og sikkerhet

fra steinraset november 2017

fra steinraset november 2017 Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er bra at avisen skriver om Myrlandsvegen er stengt eller åpen, men det har ikke kommet frem at folka på Myrland også har vært uten mobildekning i mange dager, samtidig som vegen har vært stengt to ganger.
Pga uvær med lynnedslag var telefonen ute fra natt til fredag 21. februar til, lørdag 29. februar. Det var Telenors hovedmast på Møntind som ble slått ut, noe som vel har skapt dårlig mobildekning for andre enn Myrlendingene?

Telenor bør ha et dekningskart, slik som vegvesenet har: Et kart på internett der man kan gå inn å se om vegen er stengt: Telenor bør legge ut informasjon om det er feil på en mast, slik at det plutselig ikke er dekning der det pleier å være dekning.

Lynet som slo ned på Myrland slo også ut hovedsikring, og brant opp dekoder til internettet og TV´n. Det sier seg selv at dette skaper en usikker situasjon, når man ikke har vei og ikke telefon. Flakstad kommune har tidligere lovet å lage en beredskapsplan og sørge for at folka der får beskjed når veien er stengt; man vet jo ikke det fordi den stenges kun ved å sette opp bom ved Storsandnes. Dvs at om man er på Myrland og skal ut i verden så kan man kjøre hele " fjellet", gjennom potensielt farlige områder, for så å komme til en bom og stengt vei. At de ansvarlige for bommen, Staten Vegvesen ikke selv vil kjøre for å sette opp en sperring på Myrlandsida sier seg selv, men det bør også kunne sperres der, og i det minste sørge for at de som bor der får beskjed om at vegen ikke er farbar. Å gi beskjed til folk som ikke har telefondekning er kanskje en utfordring, internett kan være en løsning, det er uavhengig av telefondekninga.

I vinter har vegen til Myrland fått autovern. Det gjør vegen mye tryggere. Vi har også nå fått skilt som forteller at det er rasfare. Ettersom vi snakker om en av Nord-Norges mest rasfarlige veg er det jo bra. Det svære raset i november 2017 tok med seg de skilta som sto der før. Tydelig skilting er svært viktig og uten disse har vi sett enda flere turister som om sommeren parkerer og camper rett under de verste rasområdene. -Snakk om å like å leve farlig. Nå gjør autovernet vegen mindre egent som campingområde. Men jeg mener det også burde settes opp "all stans forbudt"-skilt på denne strekningen også.

Men, det er altså nå først og fremst Flakstad Kommune jeg mener bør ta tak i sikkerheten for Myrlendingene og oss som frekventerer bygda. Den forrige ordføreren sa i 2017 at han skulle få i stand kaia slik at båten kan legge til ved krisebehov, og opprette en ordning der innbyggerne får beskjed om stengt veg/åpen veg. Så langt har jeg ikke sett noe av dette.
Folk må få beskjed på telefon og epost hver gang vegen åpnes og stenges, og om andre endringer som at det f.eks ikke er mobildekning. Vi vil også vite om kommunen har tenkt igjennom ulike krisesituasjoner som kan skje og hvordan de vil håndtere dem.

At vi egentlig trenger en tunell, er en gammelt tema, folk har etablert seg der i den tro at det skulle bli en sikker veg, men så langt har det bare vært snakk, det koster jo mange penger. - Jeg mener at enten lar man folk flytte og finansierer det, eller så bygger man en tunnell.

Lenge har vel Myrland vært en ganske hemmelig perle, men turistene kommer nå i hopetall sommer som vinter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags