- Jeg kunne ha klaget over den klamme, klaustrofobiske atmosfæren i «skyttergravene» til deler av klimabevegelsen

Av
DEL

LeserbrevJeg skrev for noen dager siden leserbrev både i Lofotposten og Lofot-Tidende, hvor ingressen var: "Klimaendringer på norsk." I den forbindelse konstaterer jeg at klimadebatten er like åndslammende som den alltid har vært, og oppvisningen i personangrep og intellektuell uredelighet er fortsatt like intakt.

Jeg får si at noen av bredsidene har delvis både trøkk og snert, men treffer den saken eller mannen? Jeg sier som Elton John i en av sine låter: "I'm still standing." Og mer enn det: Jeg - og andre kommentatorer, har fortsatt en jobb å gjøre når selv smarte akademikere, klimaforskere og andre intellektuelle med variert kulturelt og moralsk kosthold,- hevder, mener og tror at sivilisasjonen i Norge slutter der klimaendringene begynner.

Symptomatisk for mange av disse, er at de i verste fall bedriver ren gjetning hva klima angår. I beste fall,- ukvalifisert synsing, basert på svensken Greta Thunberg teser. Verre er det at klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn uttaler på Twitter, etter en uke på reise i India: "Der har dei verste grashoppesvermane i manns minne rasert enorme avlingar. Akkurat som klimaforskarane har åtvara oss om." I den forbindelse anbefaler jeg Rotevatn og andre klimafundamentalister om å lese Bibelen. Det samme skal visstnok ha skjedd gjentatte ganger for flere tusen år siden, har jeg hørt. Til VG sier han at han misliker en polarisert klimadebatt. Da får han gjøre som en annen politiker ble anbefalt, som også mislikte at egne innbyggerne kritiserte og debatterte,- finne seg et nytt folk.

Hvem er så disse menneskene som har og forfekter slike ensidige og bombastiske klimasyn? Jo, mange er medlemmer av Miljøpartiet De Grønne, samt en uskjønn blanding av kaffelattedrikkende besserwissere fra Grunerløkka i Oslo, som kjører til hytta på fjellet i helgene, hvor de spiser kortreist mat og økologisk ost for å redde klimaet. Disse er det altså som skal fortelle oss hvordan vi skal leve. Fri og bevare meg!

Ironien i dette, er at mange er ungdommer, og kommer fra Oslos beste vestkant, altså bl.a Holmenkollen, Ullern og Frogner, og som blir kjørt til sentrum i pappas Mercedes for å skolestreike, samt demonstrere mot oljeutvinning og klimaendringer.

Jeg kritiserer ikke klimaforskere og dets følgere som sådan, men holdningene og kommentarene som en del av medlemmene i klimabevegelsen har. Vulgærargumentasjon og delvis sjikanering av de som stiller spørsmålstegn om klimaendringer er menneskeskapt. Slikt kalles meningsterror! Hvorfor kan man ikke kritisere fordømmende og fordummende holdninger uten at det tas til inntekt, og som forsvar for klimaskeptikere?

Jeg kunne ha klaget over den klamme, klaustrofobiske atmosfæren i "skyttergravene" til deler av klimabevegelsen, men lar det være til en annen anledning. Jeg har i innlegget heller ikke kritisert enkeltpersoner, men hvis noen føler seg truffet, så velbekomme!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags