Svar til Kurt Atle Hansen: - Arbeiderpartiet er garantisten for at de ansattes organisasjoner skal bli hørt

AP-MANN: Gøran Rasmussen Åland.

AP-MANN: Gøran Rasmussen Åland. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Arbeiderpartiets Gøran Rasmussen-Åland forsvarer kommunestyrets vedtak.

DEL

LeserbrevI et leserinnlegg i Lofot-tidende 16.05, skriver SVs Kurt Atle Hansen at SV ønsker å lytte til de ansatte tidlig i slike viktige beslutninger, og ikke ta dialogen først etter at kutt er vedtatt. SV er ikke de eneste som ønsker dette. De ansattes medvirkning er meget viktig for Arbeiderpartiet, og helt sentralt for at trepartssamarbeidet skal fungere.

Innlegget til Hansen omhandler rådmannen i Vestvågøys sitt forslag om sammenslåing av kommunal akutt døgnplass (KAD) og korttidsavdelingen ved Vestvågøy sykehjem til en enhet, for å saldere budsjettet i budsjettrevisjon 1.

I kommunestyremøtet 14.05 fremmet AP, Krf og SP et alternativt forslag til vedtak som tar opp i seg dette med medvirkning fra de ansatte og deres organisasjoner, nemlig at vi forutsetter at hovedavtalens rett til medvirkning blir ivaretatt i den videre utredningen av sammenslåing av KAD og korttidsavdelingen på Vestvågøy sykehjem. At SV ikke ville være med på dette forslaget synes vi er beklagelig.

Arbeiderpartiet tar hensynet til medvirkning seriøst, derfor ønsker ikke vi å gjennomføre de foreslåtte endinger uten av saken har vært drøftet og de ansattes rett til medvirkning ivaretatt.

Arbeiderpartiet er garantisten for at de ansattes organisasjoner skal bli hørt, og at saker skal være drøftet før de kommer til politisk behandling. Ved flere anledninger de siste kommunestyreperiodene har vi tatt dette opp i politiske utvalg, og sendt saker tilbake til administrasjonen som ikke har vært drøftet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags