– Det står i avisen at det skal kuttes i helse og omsorg. I tillegg blir det sagt at det skal komme brukerne til gode! Forstå det den som kan!

Leserbrev fra Jorunn Lindberg.

Leserbrev fra Jorunn Lindberg. Foto:

Av

Jorunn Lindberg er 88 år, bor fortsatt hjemme og får hjelp av hjemmetjenesten én time i uka da de blant annet har rullet håret hennes. Det tar ca. ti minutter, men det skal nå kuttes ut. – At man kan se noenlunde skikkelig ut, det har med verdighet å gjøre, skriver lekneskvinnen.

DEL

MeningerNå skal det spares i Vestvågøy. Og det skal gjøres ved å kutte ned på hjelpen til dem som bor hjemme blant annet.

Jeg er en dame på 88,5 år. Min avdøde mann pleide å si: «Årene kommer ikke alene». Og det er vi nok mange som kan skrive under på. Syn og hørsel blir svekket og andre ting kommer i tillegg etter hvert.

Jeg bor på Leknes og har kort vei til butikken. Jeg går med rullator og handler det meste selv, enn så lenge. Da er det verre for dem som bor i en utkant.

De siste årene har jeg hatt besøk av hjemmetjenestene én time per uke for å få hjelp med dusjing på grunn av svimmelhet og alder.

Jeg har det svart på hvitt at dette har jeg fått innvilget. Samtidig har jeg fått hjelp med å rulle hår, men det skal det bli slutt med.

Det er noe som heter verdighet. At man kan se noenlunde skikkelig ut, det har med verdighet å gjøre!

For litt siden tok jeg tida da hjelpen kom, og da hun gikk. Da hadde jeg dusjet og fått håret rulla. Det tok akkurat tre kvarter. Å rulle hår tok ikke mer enn ti minutter.

Det står i avisen at det skal kuttes i helse og omsorg. I tillegg blir det sagt at det skal komme brukerne til gode! Forstå det den som kan!

Så er det å håpe at de som styrer og steller får den hjelp de trenger når deres alderdom kommer.

Jeg har bestemt meg for at det skal komme et «pip» fra brukerne, som er den tapende part i denne sammenhengen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags