Det er ikke størrelsen det kommer an på

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet er bedre å være liten og kjapp enn stor og slapp, pleide vi å si tidligere. Kanskje gjelder dette også i diskusjonen rundt flyplass i Lofoten?

Vestvågøy Venstre mener det er grunn for å spørre seg om større flyplass vil gjøre Lofotinger lykkeligere og mer effektive. Eller klarer vi oss egentlig godt med dagens små flyplasser?

Flere avganger

Vi har derfor stilt følgende spørsmål til Jon Gunnes (V) i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget: Hvordan kommer vi ut av det hvis vi dropper storflyplass og heller jobber for å øke antall avganger på dagens flyplasser? Hvis vi øker antallet avganger, vil det da være mulig å skape et tilstrekkelig godt samferdselstilbud over Vestfjorden med dagens småflyplasser?

Vår antagelse er at det lokale næringslivet i Lofoten vil være bedre tjent med å kunne velge mellom flere forskjellige reisetidspunkter mellom Lofoten, Bodø og Tromsø, enn å tvinges inn på færre avganger med større fly.

Bedre pasienttransport

Vår antagelse er også at pasienttransporten mellom Lofoten og sykehusene i landsdelen vil bli både bedre og enklere om man får flere avganger per dag.

Torsdag denne uken kommer stortingsrepresentant Jon Gunnes (V) til Lofoten for å lære mer om lokale utfordringer i forhold til flyplasser som en del av «kollektivtilbudet» i regionen. I forbindelse med stortingets jobb for å fornye avgiftssystemet for flytrafikken, samt å fornye de såkalte FOT-rutene ønsker han innspill om lokale utfordringer og muligheter.

Vi håper det er mulighet for å få mange innspill og forhåpentligvis en heftig debatt om dette tema.

Løsning for næringslivet

-Jeg håper å få med meg mange gode innspill til behandling av denne type saker under mitt besøk i Lofoten på torsdag, sier Gunnes. Han er spesielt opptatt av å høre hva det lokale næringslivet mener er problemer og løsninger i forhold til fremtidig flytilbud.

-Vår ambisjon er naturligvis å finne en løsning som ligger på det lokale næringslivets banehalvdel, sier Gunnes. For å få dette til trenger han å treffe så mange som mulig mens han er i Leknes-området.

Det vil bli sendt ut invitasjon til et åpent møte på Leknes torsdag kl. 19.00.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags