Ny og kreativ næringsutvikling gjør Lofoten mer attraktivt

Trevarefabrikken i Henningsvær er blitt en populær kulturarena ytterst i havgapet.

Trevarefabrikken i Henningsvær er blitt en populær kulturarena ytterst i havgapet. Foto:

Av
DEL

LeserbrevArbeidsplasser er utvilsomt viktig for å gjøre Lofoten til et attraktivt sted å bo. Det er selve livsgrunnlaget. Men ikke bare det. Kulturtilbud og bredden på aktiviteter er vel så viktig. Særlig for ungdommen. Trenden er at mange unge flytter til større byer fordi det kulturelle mangfoldet er større. Men i de siste årene er det gjort grep i Lofoten som gir grobunn for optimisme.

Et eksempel i riktig retning er etableringen av kulturhuset Trevarefabrikken i Henningsvær. Som noen ildsjeler står bak. Det er på kort tid blitt en solid hjørnestein innen kultur ytterst i havgapet. Og byr både på matopplevelser, overnatting, sauna, festivaler, konserter og andre aktiviteter. Det betyr mye for folk som bor i Henningsvær, sågar som tilreisende turister. Det lille fiskeværet er blitt en kulturarena som stadig er under utvikling. Noe som gir ringvirkninger, og kanskje bidrar til at flere tør og vil satse her. En vitamininnsprøyting små kystsamfunn som Henningsvær trenger.

Også i den lille bygda Unstad i Lofoten har mye skjedd på få år. Fra å være nesten totalt fraflyttet og øde, yrer det nå av liv og aktiviteter her store deler av året. Det sørger blant annet Unstad Arctic surf for, som driver kafedrift og overnatting. Samt diverse aktiviteter tilknyttet vannsport og surfing. Og konseptet er under utvikling. Noe som også har gjort seg bemerket internasjonalt. Verdens nordligste surfekonkurranse avholdes på Unstad. Og tiltrekker seg mennesker også fra det store utland.

Dette er aktivitet som både skaper arbeidsplasser, og gjør det mer attraktivt ikke bare å besøke Lofoten, men også å bosette seg her. Derfor bør politikerne innse effekten dette har på små lokalsamfunn og legge til rette, eksempelvis med tilskudd, for å sikre mer livskraftige samfunn i nord - som er liv laga!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags