Gå til sidens hovedinnhold

Positive til etablering av SKREI – Lofotfiskets temapark

Artikkelen er over 3 år gammel

En samla Familie- og kulturkomité har gått inn for Venstres merknad om Skrei-senteret i forbindelse med behandlingen av Statsbudsjettet for 2018.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det skriver Nordland Venstre i ei pressemelding.

Komiteen har vedtatt følgende merknad:

«Komiteen viser til planene for å realisere SKREI – Lofotfiskets temapark, som er et initiativ fra Museum Nord og Vågan kommune. Prosjektet forankres inn i det nasjonale museumsnettverket, og innebærer en arbeidsdeling der det både etableres et senter for dokumentasjon og forskning, og at Museum Nord tar en ledende rolle på formidlingen av Lofotfisket og skreiens betydning for Norge. Senteret vil inneholde en stor basisutstilling med vekt på fisken og folket i fortid og nåtid, og framskriving av mulige framtidige scenarier, og vil inneholde store deler av Museum Nords relevante samlinger. Lofoten er en av Norges fremste turistdestinasjoner, og har etter komiteens vurdering stort potensiale som kulturbasert næringsutvikling. Anslag tilsier 120 000 besøkende årlig, og Menon Economics har gjennomført en ringvirkningsanalyse som viser at temaparken kan skape økonomiske ringvirkninger i regionen på 100 mill. kroner. Komiteen er positiv til etableringen, og ber om at prosjektet vurderes.»

Leder i Nordland Venstre, Anja Johansen, er svært glad for at Stortinget støtter prosjektet.

- Dette er flotte nyheter og et første steg i realiseringen. Jeg er svært glad for at Venstre har fått gjennomslag for denne merknaden, sier Johansen.

En merknad er ei offisiell erklæring om hva partiene mener. Den er ingen «arbeidsordre» til regjeringa om å sette i gang noe, men alle partiene erklærer at de gjerne ser prosjektet realisert. Neste skritt er SKREIs søknad om finansiering av hovedprosjekt, som kommer utpå vinteren.

Kommentarer til denne saken