Går sammen om nyskaping: Våronn på Meieriet

Våronna er et samarbeid mellom ulike kulturetater i Meieriet kultursenter.

Våronna er et samarbeid mellom ulike kulturetater i Meieriet kultursenter. Foto:

For første gang skal Meieriet kultursenter produsere et eget arrangement som har fått navnet Våronna.

DEL

– Våronna vil bli en årlig tradisjon der alle på Meieriet hver vår skal gå sammen om å skape noe nytt, melder Katrine Brattli på Meieriet kultursenter på Leknes i en pressemelding.

Langhelgen 25.–28 april arrangeres Våronna med et program som er inspirert av irsk og nordnorsk musikk. Hovedkonserten er på lørdagen.

– Til den konserten har de invitert tre musikere som holder høyt nasjonalt nivå i Irland. I tillegg til disse vil det være aktører fra lokale kor med, samt at kulturskolen vil vise kvaliteten sine egne kulturskolelærere innehar, forteller Brattli.

I tillegg vil Qltura fritidsklubb lage film med ungdom, det vil være irsk pub, planteverksted for barn og høytlesning av den irske klassikeren Ulysses i biblioteket og kinoen skal vise den animerte familiefilmen «Sangen fra havet».

– Våronna vil bli en årlig tradisjon der alle på Meieriet hver vår skal gå sammen om å skape noe nytt. Det skal pløyes, harves, gjødsles og sås. Med en dugnadsånd som kan ta pusten fra de fleste. Til målet er nådd – en langhelg med ulike delarrangement for enhver smak, for både liten og stor. Midt i gryta vil det komme en hovedforestilling med høy kvalitet og gåsehud- og beundringsgaranti.

Artikkeltags