Danser fram fragmenter av energi og avmakt

Antero Hein og Tony Tran danser «Makt og avmakt» i sort-hvitt.

Antero Hein og Tony Tran danser «Makt og avmakt» i sort-hvitt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Antero Hein og Tony Tran viste danseforestillingen «Makt og avmakt» på Meieriet kultursenter onsdag kveld.

DEL

Det er ei danseforestilling som gir stort rom for egne refleksjoner. Stykket i seg selv har ingen gjennomgående ytre fortelling. Det er bygd opp omkring selvstendige scener som reflekterer temaet makt og avmakt – eller energi og motenergi, autoritet og underkastelse. Det er opp til seeren selv å lage sin indre historie ut fra hva man ser – og hører.

Stykket er bygd opp med helt minimal bruk av farger. Kostymer og scenografi er så godt som i svart eller hvitt og nesten alt lyset er hvitt. Lyset kommer fra lamper de har med seg selv på scenen – og bruker aktivt. Slik at deler av dansen framstår som skyggespill.

Ofte er fraværet av lys like viktig som bruken av lyset. Det gir god tid anledning til å reflektere over lyden, som midt i mørket blir det bærende elementet. Bruken av musikk er begrenset til å forsterke enkelte scener. Det gir lyden danserne mer rom for å spille på lyden av bevegelse.

I Lofoten har forestillinga vært visst for skoleelever og det har vært workshop i tilknytning til visningen. Etter visningen på Meieriet kultursenter møtte danserne publikum til samtale om stykket. Samtalen oppfattes som en del av forestillingen. Ikke fordi den forklarer stykket, men fordi den gir rom for ytterligere refleksjon om dans og kunst, utover det som ble vist på scenen.

Artikkeltags