Flytter fra onsdag til torsdag

Lofot-Tidende endrer utgivelsesdag fra onsdag til torsdag i sitt 30. år.

DEL

– Vi går tilbake til opprinnelsen. Da Lofot-Tidende ble startet opp i 1987, kom ukeavisen ut på torsdager. Så lenge vi er en endagersavis, går vi tilbake til våre røtter, sier sjefredaktør Karin P. Skarby i Lofot-Tidende.

Fra og med januar flyttes ukedagen for utgivelse for Lofot-Tidende fra onsdager til torsdager. Første torsdagsavis kommer ut 5. januar.

– Da Avisa Lofoten kom på markedet i fjor valgte de den samme utgivelsesdagen som oss. Vi har fått tilbakemeldinger på at det blir altfor mye avis på onsdagene, og velger derfor å lytte til dette og skifte dag, sier Skarby, og hun håper at avisen en gang i framtiden vil kunne tilby to utgivelser ukentlig.

I starten av avisens 30 år ble ikke to utgivelser i uka mulig. Årsaken er blant annet hard konkurranse. En stor del av det lokale næringslivet er aksjonærer i Avisa Lofoten og velger å annonsere i egen avis.

– Det er litt «lost case» for oss, og vi har i stedet valgt å bruke våre ressurser og krefter på innhold og journalistikk på nett og papir for å gi våre abonnenter og lesere størst mulig utbytte av det de kjøper, sier Skarby.

Framtid

Den største utfordringen for bransjen ligger sannsynligvis i framtiden; hvordan nå ut til alle typer og aldrer lesere og grupper i lokalsamfunnet.

Som et grunnlag ligger nettsiden lofot-tidende.no, som har vært oppe og i drift siden oktober i fjor.

– Vi vil fortsette å ha mye og godt innhold på plattformene vi er på, og å utvikle vår nettside enda mer – for å kunne møte framtiden på en god måte, sier Skarby.

100 prosent lokal

Lofot-Tidende vil ikke gjøre andre store endringer enn utgivelsesdag i første omgang i 2017, men fortsette å være 100 prosent lokal og å speile bredt fra Midt- og Vest-Lofoten.

– Vi er utrolig takknemlig for alle lesere som bidrar, for eksempel med å sende bilder og tekst fra ulike arrangementer og hendelser vi ikke kunne være til stede på selv. Tusen takk!, sier Skarby.

Hun lover at Lofot-Tidende i 2017 skal fortsette å gi ut en tjukk og innholdsrik avis for Midt- og Vest-Lofoten på torsdagene, og fortsette å legge ut saker på nettavisen hver dag.

Og utvikle lokalavisen Lofot-Tidende til et sted alle som er opptatt av og glad i Midt- og Vest-Lofoten har lyst å være.

Leder fra 1987

I den første Lofot-Tidende 12. november 1987 står det en spalte med tittelen «Hvorfor avis», og det som står der gjelder fortsatt:

«Lofot-Tidende er en økonomisk og partipolitisk uavhengig avis. I første omgang skal vi komme ut ukentlig med torsdag som utgivelsesdag. Avisens hovedmål skal være å representere stoff ut fra en lokal synsvinkel. Herunder vil det være god plass til såkalte små nyheter.»

Artikkeltags