Kan ha funnet oppskriften til framtidens Matfestivalen i Lofoten

Matfestivalen i Lofothallen 2017.

Matfestivalen i Lofothallen 2017. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Matfestivalen i Lofoten utvidet konseptet i sitt tiende år og ble arrangert over flere dager og med et breiere program. – Vi ser konturene av det som blir Matfestivalen i Lofoten i framtiden, sier Roger Larsen.

DEL

I løpet av de ni dagene Matfestivalen i Lofoten har vært arrangert har det vært mye som har skjedd rundt om i Lofoten. Det begynte med akevittsmaking og åpning av årets lutefisksesong på Ballstad, og uken fortsatte med ulike kurser, serveringstilbud, Kystnæringskonferanse, konsert og sauesanking.

Det hele ble avsluttet med den tradisjonelle matmessa i Lofothallen på Leknes, med godt besøk.

– Vi har ikke fått sett over tallene ennå, men det var flere besøkende i fjor da det var 2500. Jeg tror det var 2700–2800 innom i løpet av de to dagene, sier Roger Larsen i Lofothallen AS, som er hovedarrangører til Matfestivalen i Lofoten.

Roger Larsen i Lofothallen AS.

Roger Larsen i Lofothallen AS. Foto:

Roger Larsen sier så å si alle virker fornøyde av årets festival. Ikke bare de mange samarbeidspartnerne, men også besøkende og utstillere.

– Det har vært fullt på de fleste arrangementene og jeg har et inntrykk av at alle er kjempefornøyde, sier Larsen.

Det var også mange nye utstillere i Lofothallen i helgen som har signalisert at de likte seg.

– Flere vil tilbake til neste år, sier Larsen.

Han tror Matfestivalen i Lofoten har funnet en oppskrift som fungerer.

– Vi er veldig fornøyde. Jeg ser konturene av det som blir i framtiden. Noen har hatt veldig mye arbeid, og det blir kanskje flere samarbeidspartnere til neste år, sier Larsen.

Lofoten Seaweed Company ble årets Matambassadør: Presenterer nye smaker og nye innpakninger

Artikkeltags