Kokk med aner fra Vestvågøy vant kokkepriser

Oslo  20170912.
Christian Andre Pettersen fra Bodø er norges nye kandidat til Bocuse dOr; verdens vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Oslo 20170912. Christian Andre Pettersen fra Bodø er norges nye kandidat til Bocuse dOr; verdens vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Fem kandidater ble valgt ut til å konkurrere om å bli årets kokk i Norge. Vinneren skal representere Norge i den internasjonale konkurransen Bocuse d’Or. Seks priser skal deles ut.

Fem priser til bodøværinger

Tre av deltagerne fra Bodø: Rasmus Johnsen Skoglund, Christian Andre Pettersen og Øyvind Bøe Dalelv.

Øyvind Bøe Dalelv fra Bodø vant prisen Årets Ganefryd, den første av seks priser som deles ut.

Han har sine røtter fra Bø i Vestvågøy og vil bruke Lofotlam og ishavsrøye fra Vesterålen i sin kokkekunst i finalen: Lofotlam kan bli VM-mat

Dalelv vant også prisen for Beste Identitet.

Bronsen i Årets Kokk gikk til Rasmus Johnsen Skoglund fra Bodø. Han fikk gavesjekk på 10.000 kroner.

Sølvet gikk til Øyvind Bøe Dalelv.

Årets kokk ble Christian Andre Pettersen!

- Jeg er overveldet og tom, sier Årets Kokk.

- Jeg takker til alle. Det har vært fantastisk å være her, sier han fra scenen.

27-åringen fra Bodø er kjøkkensjef på Restaurant Mondo i Sandnes.

Han skal møte kokker fra 19 andre europeiske land til Bocuse d’Or Europe i Torino i juni 2018. De 12 best plasserte kokkene i dette europamesterskapet blir direkte kvalifisert til verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or, som skal holdes i Lyon i januar 2019.

Fem av seks priser gikk altså til bodøværinger.

Råvarene

Kandidatene konkurrerete i følgende rekkefølge:

Christian Andre Pettersen

Geir Magnus Svae

Rasmus J. Skoglund

Øyvind Bøe Dalelv

Filip August Bendi

Ifølge et presseskriv var hovedråvaren i sjømatretten være norsk ishavsrøye kombinert med råreker, kongekrabbe og/eller sjøkreps, i tillegg til trøffeltang.

Kjøttretten skal bestå av lam og minst én grønnsak som har vært dyrket i samme område som lammet, det skriver godt.no.

"Årets Kokk» er Norges viktigste matkonkurranse og arrangeres annethvert år. Her konkurrerer landets dyktigste kokker om å bli Norges representant i Bocuse d’Or Europe og Bocuse d’Or.

Trioen gikk på skole sammen.

Årets fem utvalgte møtte tidligere i høst kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), som fikk smake på noe av maten de fem skal lage den 12. september, da den norske finalen går av stabelen i Mathallen i Oslo.

De fem er Rasmus Johnsen Skoglund (Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø), Geir Magnus Svae (konsernsjef i Bølgen & Moi AS), Christian André Pettersen (Kjøkkensjef på restaurant Mondo i Sandnes), Øyvind Bøe Dalelv (Souschef ved Statholdergaarden i Oslo) og Filip August Bendi (kjøkkensjef på Annen Etage i Stavanger).

Artikkeltags