Gå til sidens hovedinnhold

Mann omkom i arbeidsulykke hos Lerøy

Oppdatert

Lørdag klokken 16:40 fikk politiet melding om at det hadde skjedd en alvorlig arbeidsulykke på en fabrikk innen fiskeindustrien i Stamsund. Nødetatene ved brann, ambulanse og politi rykket ut.

– En mann i slutten av 20-årene ble erklært død på stedet da nødetatene ankom. Avdøde har kommet i klem i en maskin, men selve hendelsesforløpet er foreløpig uklart, uttaler jourhavende jurist i Nordland politidistrikt, politiadvokat Linda Rømma.

Politiet har iverksatt teknisk og taktisk etterforskning på stedet.

– Etterforskningen pågår i kveld, og vil fortsette videre også i morgen. Rutinemessig vil det bli foretatt obduksjon av avdøde. Pårørende er varslet og kommunens kriseteam ivaretar de involverte, sier Rømma.

Samfunnskontakt Krister Hoaas hos Lerøy Norway Seafood bekrefter at den unge mannen som omkom jobbet hos dem.

– En av våre ansatte, en ung mann, omkom lørdag i en tragisk hendelse på Lerøy Norway Seafoods fabrikk i Stamsund. Den forulykkede omkom under arbeid med rengjøring av en maskin. Hendelsesforløpet er ikke avklart.

– Politiet var raskt på stedet, Arbeidstilsynet ble varslet, Bedriftshelsetjenesten og verneombud er koblet på og kommunens kriseteam bistår, legger han til.

Kommentarer til denne saken