Gå til sidens hovedinnhold

Lofoten Countryfestival avlyst

Artikkelen er over 1 år gammel

Det skulle bli den 20. festivalen i rekken. Nå tvinger koronapandemien Lofoten Countryfestival til å avlyse.

«Med bakgrunn i den pågående koronapandemien ser vi oss dessverre nødt til å avlyse årets festival», skriver Lofoten Countryfestival i en pressemelding tirsdag kveld.

Ikke gjennomførbart

Arrangørene har planlagt festival ut fra de ulike begrensningene som er gitt av regjeringen og folkehelseinstituttet. De har også hatt tett dialog med kommuneoverlegen.

– Med de begrensninger som er gjeldende nå, er det ikke mulig å gjennomføre en festival vi og gjestene vil være fornøyd med, skriver arrangørene.

Samfunnsbygging og gode opplevelser

Lofoten Countryfestival opplever at den årlige festivalen er god samfunnsbygging, og at den har bidratt til å sette Leknes og Lofoten på kartet.

– Vi har i samarbeid med nærings- og reiselivet bidratt til mange gode opplevelser for Lofotens innbyggere og gjester. Det er alle disse aktørene i samspill med oss som gjør at festivalen har hatt slik suksess over mange år, skriver de.

Les også

Viktig måned for countryfestivalen

Vil ikke risikere smitteoppblomstring

Når man nå har en gradvis åpning av samfunnet, ønsker imidlertid arrangørene ikke å risikere en smitteoppblomstring fordi man samler mange mennesker på ett sted.

Reglene som rammer festivalen spesielt, er krav om bordservering ved alkoholsalg og forbud mot dans og sammenstimlinger foran scenen.

Det vil heller ikke være tillatt å bevege seg mellom bordene, og alle som ikke tilhører samme husstand må overholde én-metersregelen.

– Vår konklusjon blir da at det er umulig for oss å oppfylle alle disse kravene, og vi velger å avlyse framfor å risikere gjestenes helse, sier arrangørene.

Billettrefusjon

– Vi beklager dette på det sterkeste, men ber om forståelse for den beslutningen vi nå har tatt.

Kjøpte billetter minus billettavgiften vil bli refundert – alternativt kan publikum få flyttet kjøpte billetter til neste års festival.

Planleggingen til 2021-festivalen er ifølge arrangørene i gang, med mange toppnavn på plakaten. Her nevnes Rotlaus og The Mavericks, med flere.

Les også

Avlyser ikke Høstvekka, men den vil bli annerledes i år

Kommentarer til denne saken