Kurt Erik Kleppe-Holm er ny journalist i Lofot-Tidende. 59-åringen er oppvokst på Andenes og bor på Sørvågen. Han har jobbet en årrekke som journalist i Lofotposten, og er i tillegg utdannet kokk. I februar i år er det 30 år siden han begynte å jobbe i media.

Kurt har også flere år bak seg i radio, og har drevet mye med lyd- og musikkproduksjon. Han kommer nå fra Avisa Lofoten, der han har vært redaktør de siste årene.

- Hvorfor takket du ja til journalistjobb i Lofot-Tidende?

- Jeg ble for 20 år siden tilbudt jobb i Lofot-Tidende av daværende redaktør Kenneth Grav. Da takket jeg nei, siden jeg akkurat hadde begynt å jobbe i Lofotposten. Nå som jeg har fått vært med på å bygge opp Avisa Lofoten sammen med den fantastiske gjengen der, føler jeg at tiden er moden for å gå over i en jobb der jeg møter andre typer utfordringer. Samtidig har jeg lært mye av de to og et halvt årene, spesielt i det å tenke nytt og utradisjonelt rundt alle aspekter ved det å jobbe i media.

Sjefredaktør og administrerende direktør Kent Roar Nybø i Lofot-Tidende er godt fornøyd med nyervervelsen.

– Kurt har vist seg som en dyktig og hardtarbeidende journalist. Han har et stort nettverk i Vest-Lofoten og vil styrke dekningen vår i Flakstad og Moskenes, sier Nybø.

Kleppe-Holm har første arbeidsdag i Lofot-Tidende 7. februar.

Han erstatter Karianne Laagstein, som ved årsskiftet begynte i ny jobb i Fiskeribladet.

Kleppe-Holm blir en av fire journalister i Lofot-Tidende, der både han og Karin Skarby har erfaring som redaktører.

Lofot-Tidende styrker også laget med Andre Bruun, som skal jobbe deltid for avisa i tiden som kommer.