(Oppdatert 2. april: Lofot-Tidende gjør oppmerksom på at dette var årets aprilspøk fra vår redaksjon. Men vi setter pris på at mange av våre lesere så ut til å like ideen. For det gjorde vi også)

Redaktør Kent Roar Nybø hadde ikke sittet lenge i sjefsstolen før han noterte seg at Lofot-Tidendes journalister brukte det meste av arbeidsdagen på kontoret i Idrettsgata.

«For mye», tenkte han, og inviterte til idédugnad i redaksjonen.

Tenkte på fiskerinæringa

Kollegiet landet raskt i en enighet om at jo – kanskje kommer dagens journalister seg litt for lite ut blant folk, kontorer og næringslivet – som tross alt er de viktigste kildene en lokalavis kan ha.

– Jeg tenkte raskt på fiskerinæringa. For hva er vel mer viktig for Lofoten enn fisken? sier Nybø.

Kontor i en båt?

Redaktøren kontaktet Stamsund-fiskeren Per Hugo Ovesen for å høre hva han tenkte om saken. Og Ovesen fikk raskt en spenstig ide: Hva med å ha kontor i en fiskebåt?

Ovesen har sjøl den 35 fot lange fiskebåten Sjøtun 35 fot, som han er ute med stort sett hver dag i sesong. Og han mente det kunne være fint å få selskap om bord.

– Det er bare positivt. Ikke bare for den sosiale biten. Men det foregår mye ulovligheter i fiskerinæringa, og det er bra å få med journalister som kan dokumentere dette, sier Ovesen, som selv oppgir å være en lovlydig fisker.

De fire journalistene starter i den nye ordningen den 14. april, altså rett over påske. Og vel og merke med forbehold om at coronarestriksjonene oppheves.

(saken fortsetter under bildet)

Tidlig start

Om bord i MS Sjøtun er det sitteplasser til fire, og ellers det redaksjonen måtte trenge for å kunne utføre jobben. Den største utfordringen kan komme om morgenen, mener Ovesen.

– Vi går jo ut tidlig på nattmorran, sier han, og mener klokka fire.

– Fire. Det blir tidlig for bedagelige journalister?

– Jo da. Men det er jo en opplevelse å få med seg utroret. Og dessuten er det Lofot-Tidende, er det ikke?

– Jeg kjenner jo ho Skarby (Karin Pettersson Skarby, red.anm.). Hun er ikke av de lateste, sier Ovesen, som stadig treffer journalisten i skiløypa hjemme i Stamsund, eller på sykkel på vei til og fra jobb på Leknes.

– Hva tenker du om at Skarby og de andre journalistene nå skal jobbe fra båten din?

– Jeg tar av meg hatten for det. Det blir bra, sier Ovesen.