Gå til sidens hovedinnhold

Skal du la ovnsdøra stå åpen eller skal den lukkes etter du har laget mat?

Svaret er enkelt - og dette er årsaken.

(Nettavisen)

Når du er ferdig med å lage mat - skal ovnsdøra stå på gløtt eller skal du lukke den?

Svaret varierer avhengig av om du har en ny eller en gammel ovn. Nyere ovner skal ha lukket dør og eldre ovner burde som regel ha åpen dør etter du har brukt den, skriver Ekstrabladet.

Les også: Sjokkerer med biff-triks

Grunnen til dette er at de gamle ovnene bør luftes etter bruk, slik at det ikke blir kondens i ovnen neste gang man lager mat. Nyere ovner har som regel en funksjon som gjør at de ventilerer seg selv mens du lager mat, og da trenger den ikke å stå med åpen dør etter bruk.


For å finne ut om ovnen din har den funksjonen må du legge merke til om det kommer luft ut av ovnen mens den er påskrudd. Kommer det luft ut, ventilerer ovnen seg selv, skriver avisen.

Les også: (+)All skitten bare rant rett av etter «genialt triks», men det er én livsviktig ting du må vite

Hvis man har en eldre ovn som ikke ventilerer seg selv, og man merker at det ikke kommer luft ut av ovnen mens den er på, burde døra stå åpen etter bruk.

Det kan også være lurt å lufte på kjøkkenet eller bruke kjøkkenvifta mens ovnsdøra står oppe, slik at kondensvannet ikke setter seg i kjøkkentaket i stedet.

Les også: Avslører Playboy-legendens sex-triks: – Derfor var han alltid klar