(Nettavisen)

Bobileventyret til Julia og fatter'n er snart over, men overraskelsene underveis slutter ikke med det første. De kjører for tiden gjennom Lofoten, og da de satt fast i trafikkork i går kveld fikk de øye på noe underlig i veien.

En rev løp plutselig ut i kjørebanen - med en plastpose tredd over hodet. Hvordan reven hadde fått plastposen over hodet vites ikke, men trolig har reven lett etter mat og i prosessen viklet seg inn i plasten.

Kaja Ringnes Efskind er kommunikasjonsrådgiver hos Dyrevernalliansen. Hun sier til Nettavisen at dyr som blir skadet eller mishandlet er ofte overlatt til seg selv og en grusom død.

- Livet er fullt av farer, også for de ville dyrene, sier Efskind.

Lasse filmet hendelsen fra et av bobilens flere kameraer. Før de kunne få muligheten til å hjelpe dyret, var reven allerede for langt unna og skremt.

Han sier til Nettavisen at selv om reven er et rovdyr, kan de også lide i naturen. Både Julia og fatter'n ble preget av revens tilstand.

- Vi var helt i sjokktilstand. Vi syns det var et ubehagelig syn, avslutter Lasse.

Samtidig minner Efskind på at alle har hjelpeplikt når man oppdager et dyr i nød, enten det er en hund eller katt som er påkjørt, eller et vilt dyr som er skadet, så har man plikt til å gripe inn.

- Får du tak i dyret, ta det til veterinær. Får du ikke tak i dyret, kontakt den lokale viltnemnda ved å ringe kommunen eller politiet på 02800. Ved funn av skadede husdyr er Mattilsynet rette instans.

Se direkte hver dag mellom 10 og 17: