Gleder alle seg til å flytte inn på nyskola på Leknes?

Nye Vest-Lofoten videregående skole på Leknes vil være ferdig høsten 2019. Bildet er tatt i april.

Nye Vest-Lofoten videregående skole på Leknes vil være ferdig høsten 2019. Bildet er tatt i april. Foto:

Av
DEL

MeningerNei. Min bonussønn gruer seg, og vi som hører at han sier det, igjen og igjen, er også begynt å grue oss til skolestart.

Gutten vår er normalfungerende og har vært et "skolelys" i alle år. En gutt som har mange venner og som aldri har havnet i trøbbel.

Nå går "Per" på vg1, og trives i et lite og trygt miljø. Han sier at alle kjenner hverandre og at det ikke er nøye med merkeklær eller hårsveis.

Den nye skola virker skremmende på "Per". Flere hundre elever skal inn under samme tak. Det ryktes at det blir stort og fint. Veldig stort og veldig fint.

Dette stresser "Per" slik at han har blitt oppfarende, smeller med dørene, fått mindre matlyst, spiller mer dataspill, isolerer seg, slakker av med skolearbeid, og vi hører ofte at han sier han er så sliten.

En dag sa han: Det blir så stort på nyskola. Hvordan skal jeg finne frem? Kantina blir sikkert så svær at jeg ikke tør å gå inn dit. Det blir sikkert mange som skal studere om jeg har fine nok klær og om jeg er like kul som de på idrettsfag. Man vet jo ikke om noen filmer deg heller og da blir jeg gal, avslutta han.

Så kom det oppgitt at: Kanskje jeg skal begynne å sminke meg?

Jeg, som "bonusmamma" ble stum. Hva skulle jeg svare? At det sikkert går godt?

Er "Per" i ferd med å droppe ut av videregående fordi han er redd for å ikke passe inn, for ikke å være kul nok, ha de rette klærna, nyeste mobilen, tøffeste hårsveisen?

Jeg har en innstendig bønn til ledelsen på nyskola om å være bevisst på at denne overgangen fra et lite og trygt skolemiljø til et stort skolemiljø kan by på store utfordringer. Hvordan har dere tenkt å løse dette?

Er takknemlig for svar i avisa.

Jeg er overbevist om at det ikke bare er "Per" som gruer seg til skolestart 2019.

Hilsen bonusmamma med klump i magen

(Rektor Kim Unstad er kontaktet og vil svare senere i uken).

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Vil du bidra?

Artikkeltags