Stamsund hornmusikk i Spania: Siste tur med dirigenten de har hatt i 21 år

Foto:

Stamsund hornmusikk deltar denne uka på Oktoberfesten i Calella, som ligger 56 km fra Barcelona i Spania. Hanne Straum Riise rapporterer her fra Spania.

DEL

MeningerDette er den 32. Oktoberfest i Calella. Stamsund Hornmusikk deltok også i 2017 og 2015.

Oktoberfesten går over to uker, hvorav de fleste fordeler seg på én uke hver. Totalt deltar 51 ulike korps/orkester fra Tyskland, Sveits, Østerrike, Norge, Nederland, Belgia, Sverige, Danmark, Ungarn og Litauen.

Vi kom hit på lørdag 5. oktober og reiser hjem søndag 13. oktober.

Vi er satt opp på én spilling på Kirkeplassen, midt i gågaten i Calella. Samt to spillinger i festivalteltet som rommer ca. 3500 mennesker. I tillegg spiller vi utenfor hotellet ved bassengkanten når spillelysten tar overhånd.

Vi er så heldige å ha fire stykker på slagverk, hvorav to av disse er tidligere drillepiker. I går tørket de støvet av drillestavene og opptrådte iført oktoberdrakt når korpset spillet Beer Barell Polka (hvor er min kone) til stående applaus i festivalteltet.

Hvis alt går som planlagt skal vi på utflukt «Rupit og Besalu» på torsdag. På søndag var og to fra korpset i Barcelona på Camp Nou og fikk med seg fotballkamp mellom Barcelona og Sevilla.

Fra Stamsund Hornmusikk er vi 18 stk.: Sondre Woje (16 år kornett) og Marius Straum Riise (17 år slagverk) er de yngste vi har med oss.

På kornett: Marit Lystad Olsen, Heidi Johannessen, Helene Pettersen, Jan Helge Berglund og Sondre Woje.

På althorn: Elisabeth Haddal og Solrunn Salomonsen.

På baryton: Ingunn Fossen.

På eufonium: Jostein Dahl og Hanne Straum Riise.

På trombone: Hugo Salomonsen.

På tuba: Jens Arne Martnes Andersen og Hallgeir Skog.

Slagverk: Marius Straum Riise, Per Olav Pettersen, Liv Kjersti Andersen og Stine Johansen.

Dette er siste tur og opptreden med dirigenten vår, Hallvard «Halle» Thomassen, som har dirigert korpset siden 1998. Vi ønsker å benytte anledningen for å takke han for alt han har gitt til korpset vårt i løpet av disse årene. Vi skal ha en høytidelig avslutning for han mens vi er her i Calella.

Fra 15. oktober får vi ny dirigent: Cosmin Harsian.

Vi er en meget sosial gjeng og har veldig morsomt i lag: bading, shopping, soling, spising, drikking, dansing, ja alt som følger med en oktoberfest.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Vil du bidra?

Artikkeltags