Tidligere vårrydding

Illustrasjonsbilde. Strandrydding.

Illustrasjonsbilde. Strandrydding. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Når våren kommer tidligere er det også behov for å rydde tidligere, forteller prosjektleder Monica Kleffelgård Hartviksen i Clean up Lofoten.

DEL

Strandryddeuka var opprinnelig planlagt et stykke ut i mai, men det gode vårværet har gjort at flere er interessert i å begynne seks uker før tida. Lørdag startet de på Reine.

– Der var det mange som ville begynne å rydde allerede i helga. Når været er så fint som det er nå, så er det mange som ønsker å gå i gang med ryddinga. Det er lurt for etter hvert som våren kommer, gror gresset over avfallet og gjør det vanskeligere å plukke, forteller Hartvigsen.

Hun oppfordrer de som vil starte før tida om å kontakte henne og få ryddeskjema og sekker. Man velger selv hvor man vil rydde, men på nettsidene til Clean up Lofoten, finnes det også en oversikt som viser hvilke strender som bør ryddes.

– I fjor fikk vi inn 25 tonn søppel, og jeg ser at det har kommet inn mye søppel på de samme stedene i år også. Vi har listet opp en del steder der vi vet at det er behov for strandrydding, forklarer Hartvigsen.

Refsvika

Det blir dugnadstur med guiding til Refsvikhula i år også. Det skjer søndag 22. mai.

– Det er femte gangen Aqua Lofoten Coast Adventure og LAS arrangerer tur, forteller Hartvigsen. Turen er svært populær og det er begrenset med plasser i båten. Hvem som får være med avgjøres ved trekning.

– Meld deg på trekningen til de 12 plassene ved å sende oss en epost, oppfordrer Hartvigsen.

Clean up Lofoten er et prosjekt gjennom Lofoten Avfallsselskap IKS (LAS) og Lofotrådet, med prosjektleder Monica Kleffelgård Hartviksen (LAS).

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken