– I de siste dagene har dere fått sett bilder fra Haugen Avfallsdeponi med forsøpling og flygeavfall i terrenget rundt anlegget vårt. Sånn skal det selvfølgelig ikke være. Og vi rydder opp etter oss!

Dette skriver Lofoten Avfallsselskap på sin egen hjemmeside fredag.

Lofot-Tidende tok opp saken forrige onsdag, etter at den erfarne strandrydderen June Grønseth reagerte på forsøpling i naturen rundt avfallsanlegget.

LES OGSÅ: Plast i naturen ved søppelplassen på Haugen i Vestvågøy: – Dette er så nedslående at det ikke kan beskrives

Rydding og gjennomgang av rutiner

Meldingen fortsetter:

– Når man driver et avfallsselskap så vil det være noe avfall som kommer på avveie, og med vind og uvær så er det mer. Derfor har vi storrydding i omgivelsene hver vår etter at snø og frost har sluppet taket. Vi har vært litt etter skjema i år, og det beklager vi – men nå setter vi i gang. Våre folk begynner lørdag, og så fortsetter trøkket utover uka, og der elven prioriteres, med innleid hjelp. Vi har fått med oss 4 lag; 2 skoleklasser, en russegruppe og Norske redningshunder avd. Lofoten.

Lofoten Avfallsselskap har siden 2011 engasjert seg stort i arbeidet mot forsøpling gjennom tilrettelegging for rydding av marint avfall/strandrydding. Gjennom prosjektet Clean Up Lofoten har vi jobbet med forebygging. Det siste vi ønsker er å være en kilde til forsøpling.

I tillegg til rydding vil vi også ha en gjennomgang av rutiner, vurdere miljøovervåking på flere punkter og se på andre tiltak vi kan iverksette.

LES OGSÅ: Strandrydder Beate fikk 10 000 kroner i premie – gir pengene til psykisk helse