En kvinne i 20-årene sto tiltalt i Salten og Lofoten tingrett for å ha kjørt bil påvirket av amfetamin og for å ha lånt ut sin bil uten å forvisse seg om at den hun lånte ut bilen til hadde førerkort.

Den tiltalte kvinnen møtte i retten og erkjente seg ikke skyldig.

Aktor, politiadvokat Pernille Birkelund la ned påstand om at kvinnen skulle dømmes til fengsel i 18 dager, miste førerkortet i ett år samt få en bot på 15.000 kroner, og hvis ikke den ble betalt ytterligere 15 dager i fengsel.

Forsvarer, advokatfullmektig Herman Murud Michalsen mente den tiltalte kvinnen skulle frifinnes eller behandles på mildeste måte.

Det var i mars i år politiet rykket ut på en mistenkt ruskjøring i sentrum av Svolvær. Politiet fant bilen til den tiltalte kvinnen parkert. Ikke langt unna bilen fant de også den tiltalte kvinnen i en leilighet med bilnøklene i lomma. Politiet oppfattet kvinnen som tydelig påvirket og mente at de kunne se ferske spor i nysnøen av bilen.

Tiltalte mente at ikke hun hadde kjørt bilen, men at hun hadde vært på fest dagen før og at en av de andre festdeltakerne hadde lånt og kjørt bilen og lagt igjen bilnøklene etterpå.

Retten mente at det ikke kunne bevises at kvinnen som hadde kjørt bilen denne dagen og hun ble frifunnet for denne tiltaleposten.

Hun ble imidlertid ikke frifunnet for den andre tiltaleposten. Retten mente hun hadde ha lånt ut sin bil til en person hun ikke kunne være sikker på hadde førerkort. Den tiltalte forklarte at hun hadde lånt ut sin bil, men at hun hadde gjort alt hun kunne for å forvisse seg at personen som lånte bilen hadde førerkort.

Retten mente at de ikke betvilte den tiltaltes forklaring, men at hun likevel burde ha gjort mer. En politibetjent forklarte i retten at han tidligere på sommeren hadde stanset en bil med den tiltalte kvinnen og mannen hun lånte ut bilen og sagt til mannen, som var passasjerer, at han ikke hadde gyldig førerkort. Retten mener dette er et bevis på at den tiltalte kvinnen visste.

Den tiltalte kvinnen ble dømt for overtredelse av veitrafikkloven og får en bot på 9500 kroner. Hvis denne ikke betales må hun 15 dager i fengsel. Dommen kan ankes.