Ga mersmak

Vestvågøy teaterlag i jubelrevyen: Fra venstre Heidi Svendsen, Martina Wagner, Hanna Kristensen, Børge Lie og Martin Kristensen.

Vestvågøy teaterlag i jubelrevyen: Fra venstre Heidi Svendsen, Martina Wagner, Hanna Kristensen, Børge Lie og Martin Kristensen. Foto:

Ca. 500 publikummere jublet da Vestvågøy teaterlag og de andre revylagene fra Lofoten, Vesterålen og Salten presenterte sine scenenummer på Jubelrevyen i Svolvær sist helg.

DEL

– Vi ser ikke publikum fra scenen, men det gir så mye å høre latteren, sier Hanna Kristiansen i Vestvågøy teaterlag.

Hun var skuespiller i begge numrene fra Vestvågøy teaterlag på Jubelrevyen 2017 i Lofoten kulturhus på Svolvær sist lørdag. Og fikk responsen hver skuespiller higer etter. Latteren.

Det var første gang hun fikk oppleve et så pass stort publikum fra scenegolvet.

– Det gir mersmak, sier hun.

Den ene av numrene fra Vestvågøy teaterlag ble plukket av en jury som topp tre, i sterk konkurranse med innslag fra revygrupper fra Bodø, Andenes, Svolvær, Laukvik med flere.

Helgetur

Vestvågøy teaterlag reiste i helgen til Svolvær med en stor delegasjon. 14 var med. De som ikke sto på scenen, dro opp stemningen fra publikumsplass.

En samtale med komplikasjoner: Hanna Kristiansen (til høyre) og revyens yngste skuespiller, Anna Maren Johansen på scenen i Lofoten kulturhus. Vibeke Strømnes deltok også i denne sketsjen.

En samtale med komplikasjoner: Hanna Kristiansen (til høyre) og revyens yngste skuespiller, Anna Maren Johansen på scenen i Lofoten kulturhus. Vibeke Strømnes deltok også i denne sketsjen. Foto:

Teaterlaget fra Vestvågøy setter opp egne revyer på Leknes, og reiser gjerne også til Svolvær og Laukvikdagan for å opptre. Eller andre steder.

Scenen i Lofoten kulturhus har en annen dimensjon enn scenen i UL Ørnen.

– Det er mer storslått i Svolvær, og litt mer proft. Backstage var det et mye mer stramt skjema, alle visste nøyaktig hva de skulle gjøre, forteller revyskuespilleren.

De fleste som er med er godt voksne. Yngst er 17 år gamle Anna Maren Johansen. Hanna er 22 år. Dette er en gjeng der alder ikke demper energien.

Åpningsnummer: Sammen med alle revylag som deltok. Børge Lie gir tommelen opp.

Åpningsnummer: Sammen med alle revylag som deltok. Børge Lie gir tommelen opp. Foto:

– Det er kjempeartig å være i lag med disse folkene. Når man spiller teater slipper man hemninger, og det er folk som ikke er redd for å skille seg ut, sier 22-åringen.

Artikkeltags