Fullt hus på premieren

Komiker Dag Sørås

Komiker Dag Sørås Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Komiker Dag Sørås har norgespremiere på sitt nye show "Kognitiv Dissonans" på Leknes fredag for et utsolgt U.L Ørnen.

DEL

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Sørås er kjent for å være en temmelig frittalende komiker og da han var på Leknes i 2012 med sitt show "D-Dag" sparte han verken på krasse utsagn eller brutal ærlighet om både seg selv og andre.

Fredag er han tilbake i Lofoten med Leknes som startpunkt for sin nye turné. StandUp Lofoten med Benjamin Einarsen i spissen står for arrangementet på U.L Ørnen.

- Jeg er ikke hundre prosent sikker på hvorfor. Jeg visste at jeg ville starte turneen i Nord-Norge og da jeg var på Leknes sist hadde jeg det helt topp. Dessuten er Benjamin en særdeles proff arrangør, sier Sørås.

- Det virket som en naturlig plass å begynne.

Selvmotsigende

- Hva kan man vente seg av det nye showet?

- Det korte svaret er at dette er vitsene jeg har skrevet siden sist. Noen komikere setter opp show med en rød tråd, jeg har bare skrevet masse forskjellig materiale. Når jeg ser gjennom det er gjennomgangstemaet akkurat kognitiv dissonans, som er følelsen av å ha to selvmotsigende tanker i hodet samtidig. Det er det nærmeste jeg kommer et tema, enten jeg snakker om Erna Solberg eller meg selv.

- Du er kjent for å være temmelig frittalende i stilen?

- Jeg håper det fortsetter, det har blitt min stil og fremtoning. Jeg håper dette showet er morsommere. Variert blir det, det kan jeg love.

Rocketurné

- Nylig har du vært på turné med Kvelertak, et av Norges største rockenavn for tida. Hvordan var det?

- Det var først og fremst jævlig morsomt. Jeg gjorde det fordi de spurte og jeg elsker bandet. Det var både en utfordring og en mulighet til å eksponere meg selv for folk som ikke nødvendigvis går på humorshow. Det var også en veldig fin nedjekking av egoet. Ingen er kommet for å se på deg, alle skal se bandet. Jeg var også på mellom oppvarmingsbandet og Kvelertak, men stort sett gikk det veldig bra, sier han.

- De er helt forbilledlige uten ego og rockestjernenykker.

- Fikk du ideer til nytt materiale på turneen?

- Det blir noen historier, det er vanskelig å komme utenom det. Jeg var ferdig med turneen nå nettopp og man reiser jo rundt i en buss der man er i en boble og ikke tenker på andre ting

Foruten å holde stand-up show og turnere med Kvelertak er også Sørås spaltist i VG Helg.

- Det er et spennende skriveoppdrag og med et veldig personlig fokus

Populært i Lofoten

StandUp Lofoten har i vinter hatt blant annet show med lege og komiker Jonas Kinge Bergland for fullsatt sal. Dag Sørås merker seg at interessen for stand-up i Lofoten er tilstede.

- Det gjør meg oppriktig glad. Jonas er en god kompis. Det er tydeligvis bygd noe fra grunnen av der, sier han.

Arrangør Benjamin Einarsen i StandUp Lofoten kan fortelle at billettene har gått unna. Showet er nå utsolgt.

- Dette er veldig stort. Det er kjempeartig å se at etter et litt spennende oppstartsår blir man lagt merke til.

Han lover fullt show på ungdomshuset fredag.

- Sørås har med seg en oppvarmer, det blir rød løper og premierefest på Basement etterpå. Det blir full pakke, sier han.

Artikkeltags