Gå til sidens hovedinnhold

Korreksjon om knapp margin i Flakstad

Saksgangen var noe mer komplisert enn hva Lofot-Tidende ga uttrykk for.

I den opprinnelige versjonen av saken om «Ramberg skole tilbake til tegnebrettet», gjengitt i papiravisa 28. januar skriver Lofot-Tidende:

«Kommunestyret i Flakstad vedtok tirsdag med knapp margin å ikke godta tilbudet fra Sortland Entreprenør AS om å bygge ny skole på Ramberg.»

Ordfører i Flakstad, Trond Kroken (Sp), gjør oss oppmerksomme på at et samlet kommunestyre sa nei til tilbudet fra Sortland Entreprenør med kostnadsramme på 120 millioner kroner. Kommunestyret ble først splittet under avstemningen om hva som videre skal skje:

Opposisjonen (Arbeiderpartiet, Flakstad Distriktsliste og Lofotlista) ønsket å legge ut det samme anbudsgrunnlaget på nytt, men justert til å inkludere en liten hall i tilknytning til skolen. Total kostnadsramme ble satt til 130 millioner kroner og ferdigstillelse satt til desember 2022.

Posisjonen (Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti) gikk for et nytt skolekonsept basert på en samspillsmodell - som redegjort for i den opprinnelige saken - med en kostnadsramme på 100 millioner kroner. Posisjonspolitikerne beregnet ferdigstillelsen av dette konseptet til skolestart 2022.

Dette sistnevnte forslaget ble stemt gjennom med knapp margin.

Les også

Ordfører Trond Kroken (Sp) lanserer et alternativ: – Skolen varmer opp et basseng med overskuddsstrøm, og kommunen er strålende fornøyd

Kommentarer til denne saken