Gå til sidens hovedinnhold

Konserter med H.M. Kongens Garde

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag 15 aug. kl. 20.00 var det duket til en storslagen festkonsert med H.M. Kongens Garde i Lofoten kulturhus. Vest-Lofoten Paradetropp sto som arrangør. Gardemusikken er verdensberømt og består av 80 unge musikere som danner kremen av norske korpsmusikanter. De er alle inne til sin førstegangstjeneste, og de vi fikk høre i kulturhuset hadde startet sin tjeneste høsten 2018 og vil bli avløst av nye gardister som skal inn til tjeneste høsten 2019. Det er første gang i historien at en Gardens festkonsert holdes så langt nord i landet.

Les også

Emil (11) fra Lofoten er Gardens maskot og lokalguide: – Jeg tror ikke det er så mange gutter i Norge som får være med på dette

Det var ca. 400 spente publikummere som hadde møtt opp for å oppleve dette, og det var absolutt verdt turen både for dem som hadde lang og kort reisevei. Konserten startet med at Gardemusikkens musikkmajor, Bjørn Bogetveit, som var kveldens dirigent ønsket velkommen.

Les også

Kongens garde hedrer Birger Eriksen fra Moskenes

 

Vi ble så ledet gjennom mektige og majestetiske fanfarer og Gardemarsj, slik vi kanskje mest er vant til å høre dem, til nydelige stykker som Tango Escualo av Astor Piazello med solist Gudrin. F Fristad og Gabriellas Song av Stefan Nilsson med sangsolist Henriette Berg. Vi fikk også høre Reinlender, Valdresmarsj og Barndomsminner fra Nordland for å nevne noen av programmets 18 nummer. Et stykke ut i konserten fikk Gardemusikken selskap av musikere fra Forsvarets musikkorps som bidro til en ekstra piff på en allerede storslagen musikkopplevelse. Festkonserten ble avsluttet med stående trampeklapp fra en fullsatt sal. Dette var en stor musikalsk opplevelse for de frammøtte.

Stevne med 13 trommekorps 

Fredag 16 aug. kl. 19.00 hadde H.M. Kongens Gardes Signaltropp konsert i Buksnes Kirke sammen med organist Ken Gøran Mikkelsen. Kveldens dirigent var Løytnant Benny Solli.

Konserten vart ca. 1 time og en anslår at det var ca. 400 publikummere til stede under konserten. Vest-Lofoten Paradetropp sto som arrangør også her. Det var andre gang i historien at signaltroppen hadde en slik konsert alene uten resten av gardemusikken. Også under denne konserten var opplevelsen storslagen og musikkstykkene varierte. Ken Gøran Mikkelsen imponerte stort med sine stykker og musikalske ferdigheter der han trakterte både trompet, kirkeorgel og flygel. Signaltroppen tok oss med på sine mektige fanfarer og trommestunt som er deres kjennetegn, før vi etter hvert i konserten fikk oppleve en annen side av dem der de spilte blant annet E. Byes «Vår beste dag» med sangsolist gardist Nora Mari Hals. Etter tolv varierte musikkstykker ble konserten avsluttet, etter stående applaus og krav om ekstranummer fra publikum, med Signaltroppens mektige versjon av Game of Thrones tittelmelodi. 

Konserten var gratis, men det var anledning å gi et bidrag til kirkens flygel hvis det var ønskelig.

Kommentarer til denne saken