Vestvågøyselskapet TEFT satser på trivsel i sitt lærlinge-program og arrangerte i forrige uke en utvidet lærlingsamling med fotballturnering, seminar og felles pizzamiddag.

– I TEFT-konsernet er det stor fokus på rekruttering og utvikling av lokale ungdommer som vil gjøre en innsats i og for lokalsamfunnet. For å få en god utvikling er trygghet og trivsel en viktig faktor. Det legges ned betydelig innsats for å inkludere alle lærlinger og nyansatte. TEFT har etablert et «lærling-årshjul» med faste og rullerende aktiviteter for hele året, for å ha kjente retningslinjer og forventninger, forteller Geir Johnsen i TEFT.

På senhøsten, etter at nye lærlinger er tatt inn og tidligere års lærlinger har tatt fagbrev og blitt tømrere, arrangeres det en «utvidet lærlingesamling».

– Her inviteres alle lærlinger, samt fjorårslærlingene sammen med sine mentorer/instruktører og prosjektlederne til en kombinasjon av faglig innhold – men også like viktig – felles fysisk aktivitet, sier Johnsen.

Sist fredag møtte ca. 30 medarbeidere fra Leknes og Svolvær på årets senhøst-samling.

– Etter den faglige seansen forflyttet gjengen seg til Lekneshallen. Der ble det delt inn i tre ulike lag (Hammern, Saga og Vatern) hvor alle lagene møttes i flere interne oppgjør. De fleste var med å spille, mens andre var med som dommere, sekretariat og saftblandere. Det var stor innsats fra de aller fleste, for noen av de eldste var nok viljen og hodet raskere enn beina og fysikken skulle tilsi. Uansett, alle hadde en artig ettermiddag, og heldigvis ingen fysiske skader.

– Etter at svetten var vasket bort, og pusten hadde normalisert seg, var det bestilt bord hos Peppes Pizza. Her kunne de kaloriene som forsvant i Lekneshallen erstattes med nye gjennom ulike pizza- varianter og god drikke. Et svært vellykket arrangement som garantert vil bli gjentatt, melder Johnsen.