Det opplyste ordfører Lillian Rasmussen i kommunestyretmøtet i Moskenes onsdag kveld, til stor forbauselse hos de øvrige representantene.

- Dere er veldig optimistiske hvis dere tror at vi vet mer på fredag. For det har vært lite debatt og få reelle forhandlinger i disse møtene, sa Ingjerd Martinsen (Bygdelista i Moskenes) fra kommunestyrets talerstol.

- Det har vært veldig høytsvevende og mye prat, og nå kommer det to nye kommuner til som skal si sitt. Tida flyr fort så det mest realistiske er at vi må ha mere tid til å behandle denne saken, mente hun.

- Det er gledelig at to av kommunene vender tilbake til forhandligene, for utgagspunktet vårt var alle de seks kommunene i Lofoten, så har det blitt halvert undervegs i prosessen, sier Rasmussen.

Vågan og Vestvågøy sitter på nøkkelen til ei eventuell kommunesammenslåing i Lofoten. Spesielt de steile frontene som er mellom de to største bygdene, Leknes og Svolvær.

- Under møtet får vi vite hva Vågan og Vesvågøy krever. For de har ingen samarbeid overhodet i dag. Så det vil nok bli veldig tydlig for oss andre hva de krever, mener Rasmussen.

- Jeg er av den klare oppfatning at dersom det skal bli en ny, sammenslått kommune i Lofoten, så må den gjelde alle lofotkommunene, slo hun fast.