Denne uka var Nordland Høyre på rundreise i Lofoten der Vågan Høyre krevde lokalisering i Vågan, mens de på Vestvågøy krevde at tjenesten må legges til Leknes. Høyre er altså ikke enig med seg selv om hvor kjeveortoped bør være i Lofoten, og ser seg tydeligvis tjent med en lokaliseringsdebatt. Det har SV ingen forståelse for. Vi frykter at dersom Høyre får ordførerstoler i Lofoten vil det bety kommunesamarbeid med større fokus på konflikt enn samarbeid.

Lokallagene i SV har jobbet hardt for å få kjeveortoped til Lofoten. I mange år har familier brukt mye tid og penger på turer til Bodø for hjelp. Nå har vi endelig vunnet fram. Skal en så flott gladnyhet snus til en smålig konflikt om hvor kjeveortopeden skal lokaliseres?

SV sine lokallag i Lofoten står samlet bak forslaget om Leknes som lokasjon. En slik løsning gagner alle innbyggerne fra vest til øst. Takk til fylkesråd for tannhelse, Christian Torset fra SV for at vi i Lofoten endelig slipper utallige turer til Bodø for en så viktig tjeneste!

Moskenes SV

Flakstad SV

Vestvågøy SV

Vågan SV