Gå til sidens hovedinnhold

Sandra deler godt bevart hemmelighet: – Jeg har lenge tenkt at med denne diagnosen kunne jeg ikke bli mor

Artikkelen er over 2 år gammel
(Avisa Nordland)

Artisten Sandra Lyng røper i sin siste podkast noe hun har holdt godt skjult lenge. Artisten fra Mosjøen sier hun har holdt det for seg selv fordi hun skammer seg, og at hun er redd hva andre vil si eller tro.

– Jeg har vært redd for at det ville ødelegge mine sjanser i jobb eller kjærlighet, skriver hun i et Facebook-innlegg natt til tirsdag.

Hun røper at hun hvert år er dypt deprimert, og innrømmer at hun til tider har vært god på å skjule det.

Medisin

– Jeg vet at det er mye stigmatisering rundt psykiske lidelser. Det er fortsatt tabu, og derfor velger jeg å dele nå. Skam som kommer fram i lyset kan ikke lengre leve.

Hun skal ha hatt behov for masse medisiner for å kunne leve normalt.

– Jeg velger å dele dette nå fordi jeg har bevist for meg selv at jeg klarer det. Jeg har funnet mine måter å takle depresjonene på. Ved å snakke om det. Ved å trene og spise sunt. Ved å gå turer og fokusere «utover» ved å la kroppen hvile når den må, skriver hun.

Tøff prosess

I april i år ble det kjent at den folkekjære artisten venter barn sammen med forloveden Lasse Joachim Langerud.

– Jeg har funnet kjærligheten og tryggheten og den perfekte pappaen til mitt barn i min forlovede Lasse. Jeg har stabile vennskap og et nydelig team rundt meg og musikken min. Mennesker som har troa på meg og en familie som støtter meg.

I tillegg har hun klart å slutte med medisiner, selv om det var en tøff prosess. Lyng anbefaler eventuelle andre å gjøre det i samråd med lege.

– Livet i magen min ble så stort og viktig for meg. Sønnen min i magen er nå meningen med livet.

Kommentarer til denne saken