Karin Pettersson Skarby (57) tok fatt på journalistkarrièren i godt voksen alder, etter å ha jobbet med teater i om lag 15 år, drevet eget opplevelsesselskap og jobbet med arrangementer.

I en alder av 43 begynte hun å studere journalistikk, og fikk sin første journalistjobb i Lofotposten i 2007.

I 2012 begynte Karin i Lofot-Tidende. Her har hun vært siden – både som journalist, og som redaktør i perioden 2015 til 2018.

Glad i jobben

Fra 2018 gikk hun tilbake til å være journalist. Karin sier hun trives med valget.

– Jeg er veldig glad i jobben min. Fra jeg var redaktør i skoleavisen i videregående, hadde jeg hatt en drøm om å fortsette i bransjen. Så ble jeg sugd inn i en spennende teaterverden, skiftet land og språk og trodde det var umulig å lære å skrive på norsk.

– Jeg måtte bli over 40 år før jeg våget å tro på at det gikk an, sier Karin.

Fikk tre utfordringer

Ifølge Norsk journalistlag var hun en av ytterst få svensker som jobbet som skrivende journalist på norsk i Norge.

– Jeg tror det er flere i dag, sier hun.

– I min første jobb i Lofotposten var jeg ansvarlig for sporten. Jeg fikk tre utfordringer; Språket og faget, og i tillegg måtte jeg sette meg inn i ulike idrettsgrener. Som for eksempel bowling – som var den eneste idretten i Lofoten som var representert i en toppserie.

– Jeg er meget takknemlig for at Lofoten ble min yrkesskole. Jeg har møtt mye bra folk og mye engasjement, sier den driftige damen.

Les Karin Pettersson Skarbys avskjedskommentar til Lofot-Tidendes lesere og bidragsytere her:

Les også

Kommentar: Spre det gode tankegodset

Blir redaktør igjen

Nå har det imidlertid bydd seg nye muligheter for Karin, som opprinnelig er fra Härnösand i Sverige men har bodd i Stamsund med familien de siste 25 årene.

– Fra og med august skal jeg jobbe i Härnösand i Västernorrlands län, et stykke nord på den svenske østkysten. Her skal jeg blant annet jobbe som journalist og redaktør i et magasin som heter «Yippie», sier Karin, som nå tar ett års permisjon fra Lofot-Tidende.

Hjem til mor

Men det er ikke bare den nye jobben som trekker Karin tilbake til hjemlandet.

– I Härnösand vil jeg blant annet være nærmere min gamle mor, som blir 90 til neste år, sier hun.

Karin tror det kommende året blir spennende.

Nye tanker og historier

– Det føles helt riktig. Det blir morsomt og utviklende å jobbe i Sverige, med nye historier å fortelle og nye tanker å utforske. Og jeg vil fortsatt stå med ett bein i hvert land, sier Karin, som vil reise hjem til ektemannen Jan Erik og venner i Lofoten så ofte hun kan.

Selv om Karin har vært og er en stor ressurs for Lofot-Tidende, ser hun ikke mørkt på framtida når hun nå forlater avisa.

– Lofot-Tidende er i siget, og vil utvikles videre av flinke, snille og ambisiøse folk, sier hun.