Gå til sidens hovedinnhold

Utvikler nytt medisinsk utstyr på heltid

Artikkelen er over 8 år gammel

Christian Mide tar pause som fastlege etter 12 år for å utvikle medisinsk-teknisk utstyr. Nå har selskapet ConceptoMed fått fire millioner i tilskudd fra Innovasjon Norge.

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Selskapet har allerede lansert en helt ny skjerm som skjuler stikk og kirurgiske inngrep, og gir bedre forhold for pasienten og medisinsk personell. Nå skal skjermen under merkenavnet ConceptoShield introduseres på markedet.

I en pressemelding fra ConceptoMed heter det at selskapet er innvilget fire millioner kroner i tilskudd fra Innovasjon Norge.

- Dette er et prosjekt med høy risiko, og produktene skal selges i et marked med hard konkurranse fra flere dominerende aktører, sier Bjørn Kymre, spesialrådgiver ved Innovasjon Norges kontor i Bodø.

- Men vi har tro på produktene og det tverrfaglige teamet i ConceptoMed. Derfor har vi for første gang benyttet en tilskuddsordning som er spesielt rettet mot unge innovative bedrifter i tidlig fase. Den høye risikoen gjør at tilskuddet er på hele 4 millioner kroner, fordelt over tre år, sier han videre.

ConceptoMed ser seg i tillegg om etter privat kapitaltilførsel, og vil i løpet av de nærmeste månedene åpne for investorer, gjerne fra Lofoten og resten av Nord-Norge.

Christian Mide jobber med å finne egnede lokaler for å etablere et innovasjons- og produktutviklingsmiljø som gir arbeidsplasser på Ballstad. Han trekker frem at utvikling av medisinsk utstyr er et nytt bidrag til næringsutvikling i Lofoten. Nå tar han pause fra fastlegearbeidet etter 12 år og skal jobbe fulltid med det nye prosjektet.

Målet er å selge utstyret i alle verdenshjørner.

- Jeg ser frem til å starte arbeidet med det jeg håper skal bli en spennende og internasjonalt rettet bedrift her i Lofoten. Ballstad har allerede eksportrettet virksomhet, og vi håper at etableringen her på stedet åpner muligheter for å delta i økende aktivitet innen produktutvikling og industridesign i Nord-Norge, skriver Mide i pressemeldingen.

ConceptoMed utvikler produktene i samarbeid med selskapet K8 Industridesign AS. Mide er også fornøyd med å ha Innovasjon Norge med på laget.

- Det er utfordrende å påta seg store utviklingskostnader før man kan starte salget og tjene penger. Støtten vi nå får i etableringsfasen er helt avgjørende for at vi satser for fullt i selskapet, heter det videre fra Mide.