Gå til sidens hovedinnhold

Næringspark på Ramberg

Artikkelen er over 7 år gammel

Regulering og avklaring for bruk av industriområdet i Ramberg havn til næringspark er nå på plass.

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Flakstad kommune ønsker å etablere en marin næringspark på industriområdet i Ramberg havn. Nødvendig avklaring i forhold til regulering og bruk av området er nå på plass, melder nærings- og utviklingssjef i Flakstad kommune, Kurt Atle Hansen, i en pressemelding.

- Flere næringsaktører har allerede meldt interesse for etablering på området. Enda kan det være plass til noen nye bedrifter, og aktuelle oppfordres til å ta kontakt med kommunen, sier han.

Næringsområdet på 25 dekar ble etablert i forbindelse med utdyping av Ramberg havn midt på 1990-tallet.

- Kystverket fullførte prosjektet i 2004 med ei 40 meter lang dypvannskai med strøm og vann. Området skal brukes til fiskeriretta virksomhet, og Kystverket skal samtykke i bygging. Tomter kan selges eller leies til slikt formål i henhold til avtale mellom Kystverket og Flakstad kommune, sier Hansen.

- Flakstad kommune har nå kartlagt hva som må tilrettelegges teknisk for en næringspark. Dette omfatter prosjektering, omlegging og fremføring av vannledninger, avløp, kabler, brannsikring, vei, veilys og diverse informasjon og skilting. Kostnadene er beregnet til rundt to millioner kroner, og dette må dekkes av kommunen i første omgang. Bedrifter som skal etablere seg på området får gratis tomt, men må betale en avgift ved etablering og påkobling, legger han til.