Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det taxfree-streik

Artikkelen er over 6 år gammel

Men butikkene vil fortsatt være åpne. Her kan du lese hvorfor.

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Det blir streik i taxfreebutikkene på Gardermoen og flere andre flyplasser fra midnatt. Men butikkene vil fortsatt holde åpent.

Meklingen mellom Luftfartens Funksjonærforening (LFF) og Virke førte ikke fram. Meklingen ble avsluttet uten resultat mandag ettermiddag. Luftfartens Funksjonærforening (LFF) opplyser i en pressemelding at det blir arbeidsnedleggelse fra midnatt i taxfreebutikkene på Gardermoen, Flesland, Sola, Torp og Værnes.

«De reisende kan ikke påregne å få gjort sine innkjøp ved ankomst», skriver LFF i pressemeldingen. Men ifølge Travel Retail Norge (TRN) vil butikkene holde åpent.

- Vi vil gjøre det vi kan, innenfor de regler som gjelder under en arbeidskonflikt, for at våre kunder skal møtes med et godt tilbud og god service i våre butikker, sier Håkon Fjeld-Hansen, administrerende direktør i TRN.

Ifølge Virke vil streiken kun medføre redusert kapasitet, noe som for de reisende kan bety lengre køer når innkjøpene skal gjøres.

Forhandlingsdirektør Pål Skarsbak i Virke sier LFF mener det skal gjennomføres lokale forhandlinger før uravstemning.

- Det vil i praksis bety at en innfører streikerett på lokale forhandlinger. Det er det ingen andre forbund som har med oss, og er i strid med gjeldende tariffavtale. Derfor var det helt umulig for oss å gå med på dette, sier Skarsbak.

Han sier LFFs medlemmer fikk et godt økonomisk tilbud med generelle tillegg og minstelønnssatser, og at det ikke er det økonomiske som er grunnlaget for uenigheten.

Faglig leder i LFF, Phoebe Hudson-Davies sier de butikkansatte legger ned arbeidet fordi de ennå ikke vet hva Virke vil tilby dem i lønn.

- Vi har vært tre dager hos Riksmegleren og har fortsatt ikke fått klarhet i hva dette vil utgjøre i lønningsposen for de enkelte ansatte. Vi har ingen økonomisk krav utover det samfunnet rundt hos har lagt. Foreløpig har vi ikke fått noe forslag fra arbeidsgiversiden, som tydeligvis er villige til å risikere en streik for dette. Det er helt vanvittig, sier hun til E24.no.

LFF tar fra midnatt natt til tirsdag ut 311 medlemmer i streik i virksomhetene Airport Retail Norway, Travel Retail Norway og callsenteret Sykes i Bergen.

(ANB-NTB)