Lokal mat til oppdrettere

Mye lokal mat under Lofotseminaret i Mortsund

Mye lokal mat under Lofotseminaret i Mortsund Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

120 deltagere fra Norge og Skottland samlet i Mortsund for å diskutere oppdrett. Der fikk de også med seg en hel del lokal mat.

DEL

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Vestvågøy-selskapet Europharma arrangerer årlig en større samling for oppdrettsnæringen med Lofotseminaret. Onsdag startet seminaret i Mortsund og ble rundet av torsdag kveld.

- Vi har med 120 deltakere fra Norge og Skottland, sier informasjonssjef Øystein Bie Pettersen.

Med 15 foredragsholdere fra inn- og utland har seminaret tatt for seg fiskehelse og oppdrettsproduksjon.

- Foredragsholder Bjørn Hembre, settefisksjef i SalMar, snakket om hva selskapet har gjort for å få ned dødelighet på smolten etter utsett i sjøvann. Sigvald Rist fortalte suksesshistorien om Lofotprodukt og kom med et lite stikk til oppdretterne og mente kvaliteten på laksen bør bli bedre, sier han videre.

Det har også blitt tid til mye lokal mat for deltakerne som også fikk seg en båttur i godværet.

- I år har vi ekstra fokus på mat, og deltakerne får smake på mye lokalprodusert mat, fra Aalan Gård, Lofoten gårdsysteri, Lofotlam, Judiths urtehage, Fagerlia gård, Solheim gård med flere. Mersterkokk Roy Magne Berglund fra Ballstad er sjefskokk, sier Bie Pettersen.

Artikkeltags