Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

17-åringen fra Reine får dermed økonomisk og faglig støtte fra fiskematprodusenten de neste tre årene. Stipendet ble introdusert i vinter.

- Gjennom stipendordningen ønsker vi å sette fokus på alle de spennende mulighetene som finnes i næringen, samt å vise ungdommen at det er behov for dem. Her er et vell av interessante jobber, både i fangstleddet, videreforedlingsleddet og i salgs- og logistikkleddet, uttaler adm dir Sigvald Rist i Lofotprodukt AS i en pressemelding.

Rist og Lofotprodukt har fått mange søknader til stipendet, og Rist forteller videre om utfordringer med å finne rett kandidat.

- Vi har vært i kontakt med utrolig flotte ungdommer som alle brenner for og viser stort engasjement for næringen vi driver i. Det gleder oss stort, og gir oss fremtidstro på vegne av hele industrien.

Kuntze går grunnkurs naturbruk ved Vest-Lofoten videregående skole og planlegger å bli fisker. Ekstraordinær interesse for fiskerinæringen ble avgjørende for å få stipendet.

- Jeg oppdaget at det er dette bruket jeg ønsker å arbeide med da jeg var utplassert på «Nordefjell» fra Lødingen i vinter. I tillegg kan jeg tenke meg å ha en fritidssjark ved siden av, sier Elise.

Stipendet betstår i 10.000 kroner for hvert år hun består videregående utdanning i inntil tre år. Kuntze får også tilbud om sommerjobb i bedriften.

- Det gir ekstra motivasjon å få dette stipendet. Men jeg ville valgt denne yrkesretningen uansett for det er dette jeg ønsker å arbeide med, sier Elise Kuntze.