Gå til sidens hovedinnhold

Det blir ikke hotellstreik

Artikkelen er over 6 år gammel

Mer enn 2600 ansatte ved 69 hoteller skulle etter planen streike fra mandag.

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Den varslede hotell- og restaurantstreiken er avblåst. Mer enn 2600 ansatte ved 69 hoteller skulle etter planen streike fra mandag.

Det bekrefter mekler Elisabeth Stenwig overfor NRK.

Partene, Fellesforbundet og NHO Reiseliv, møttes lørdag ettermiddag hos Riksmekleren.

– Vi har nå kommet fram til et forslag som er anbefalt av begge parter, sier Stenwig.

Til uravstemning

Det enstemmig anbefalte forslaget vil nå bli sendt ut til uravstemning blant de berørte medlemmene torsdag 22. mai. Alle medlemmer skal gå på arbeid som vanlig mandag morgen, opplyser Fellesforbundet.

Forslaget innebærer at alle får et tillegg på 5,06 kroner timen. Dette er summen av et generelt tillegg, garantitillegg og økning av satsene. Det forslaget som ble nedstemt ville gitt et generelt tillegg til alle på to kroner.

Resultatet innebærer også at en heving av satsene ikke skal føre til reduksjon av lokalt avtalte tillegg, noe som mange har vært opptatt av.

Fellesforbundet fornøyd

– Vi er veldig godt fornøyd med resultatet som er oppnådd. Vi har faktisk fått mer i generelt tillegg til alle enn det vi krevde under meklingen, og jeg er ikke sikker på om en konflikt ville gitt noe særlig mer, sier forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundet.

Forhandlingsleder Jostein Hansen i NHO Reiseliv forteller at de har økt tilbudet betydelig.

– Vi er fornøyd med at det ikke ble konflikt, samtidig som vi er litt bekymret for at det ble vel dyrt. Særlig for distriktsbedriftene kan dette bli tøft, sier Hansen til NRK.

Avlyst Freedom Forum

Hotellstreiken ville blant annet ha rammet Grand Hotel i Oslo, og fredag måtte Oslo Freedom Forum avlyse sin tre dager lange konferanse på grunn av konflikten.

– Det er en hjerteskjærende avgjørelse som ble tatt i ettermiddag. Vi har jobbet lenge med å lage en meget sterk konferanse. Nå skal vi gjøre alt vi kan for å skape en enda bedre Oslo Freedom Forum 20.– 22. oktober, sa visepresident Alex Gladstein til NTB fredag.

Den tidligere fengslede oligarken Mikhail Khodorkovskij og Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales var blant de inviterte.

Oslo Freedom Forum er en årlig konferanse om menneskerettigheter som ble arrangert for første gang i Oslo i 2009. (ANB-NTB)