Baker for fullt

Victoria Lovise Markussen hjelper til i lefsebakeriet til mamma Lill-Gunn Markussen.

Victoria Lovise Markussen hjelper til i lefsebakeriet til mamma Lill-Gunn Markussen. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Hos Lill Gunn Markussens gårdsbakeri bakes det lefser dagen lang til gave- og håndverksmessa i helga. Da er det god hjelp i å ha datteren Victoria Lovise på utplassering.

DEL

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

- Nå bakes det for fullt, sier Lill-Gunn Markussen.

Mange forberedelser, baking og ordning skal til før gårdsbakeriet er klare til å delta på Lofoten gave- og håndverksmesse som åpner lørdag.

Les også: 20 år med gavemesse

Folk i Lofoten er glade i lefser forsikrer Markussen. Både Rømmelefser og mørlefser er lokale favoritter.

- Men det er noe eget med rømmelefsa. Den brukte vi to år på å smake til, forteller Lill-Gunn Markussen som vant pris for beste stand på messa i fjor.

I tillegg deltar bakeriet med forskjellige andre fristelser i form av sjokolader og annen bakst.

I bakeriet som ligger i et hus like ved E-10 på Ostadmyra er det både turister og lokale gjester innom.

- Mellom mai og september er det mye folk. Både turister, men også lokalbefolkning som tar med seg feriegjester, sier hun.

Denne fredagen har hun fått hjelp på kjøkkenet av datteren Victoria Lovise som går i åttende klasse på Bøstad skole.Elevene er utplassert på en arbeidsplass en gang i uka, forteller hun.

- Det er ingen hemmelighet at rømmelefsa er en favoritt, sier hun.

Artikkeltags