Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Trainee Lofoten ble lansert i 2013 med flere lofotbedrifter som sammen med Lofotrådet satset på en helt ny traineeordning.

61 kandidater er resultatet etter at søknadsfristen gikk ut.

Bedriftene Europharma, Lofotprodukt, LofotenMat, Lofotkraft, Lofoten Matpark og Norsk Landbruksrådgivning Lofoten deltar i ordningen.

Prosjektleder Ørjan Arntzen forteller om en stor interesse blant landets studenter. Han har de siste to månedene reist rundt i Norge for å overbevise studenter om å søke på traineeordningen, og for å fortelle om det gode liv i Lofoten. Det viste seg å være enklere enn først antatt, og interessen for Lofoten har vært svært stor.

- Antallet søknader er langt over hva vi forventet, men egentlig burde vi ha skjønt at Lofoten har en slik tiltrekningskraft på folk. Via Trainee Lofoten har vi ikke bare skapt en ny rekrutteringsmekanisme for regionen, men viktigst av alt er at vi har bevist at å jobbe i Lofoten er spennende for unge arbeidstakere, og kan til og med være knyttet til stor prestisje, sier Arntzen i en pressemelding.

Lofotkraft er en av bedriftene som er med og har fått 34 søknader.

- Vi er godt fornøyd med både mengden og kvaliteten på søkerne. Det er stor konkurranse om elingeniører, og med Trainee Lofoten har vi fått en ny måte å rekruttere på. Og ikke minst en ny måte å følge studenter fra Lofoten som studerer sitt fag andre steder i Norge, forteller Kjersti Winther hos Lofotkraft.

Søknadene skal nå behandles og bedriftene skal vurdere hvem de vil ansatte. Ordningen starter opp på sensommeren i år. Bedriftene lager et internt opplæringsprogram for kandidaten og i tillegg legges det opp til et felles opplæringsprogram med kurs, sosiale tilstelninger og studieturer.