-Jeg gikk ut for å lufte hundene mine i kveld...

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er begynnelsen av september, og det er mørkt som i en sekk. Ingen lyspunkt som lyser lenger enn tre meter fra husveggen. Gatelysene er mørke, for kommunen skal spare penger.

I en radius på tre hundre meter fra mitt hus bor ti grunnskolebarn. De går på en helsefremmende skole. Den er godkjent som det av kommunen, med ett av kriteriene at elevene skal bevege seg minst en time hver dag. Det oppfordres og til at de som kan, går eller sykler til skolen. Det er vel to kilometer herfra til skolen - en flott start på skoledagen for ungene å kunne sykle...men det neste halve året vil ikke dette være mulig. Vi har nemlig ingen barn å miste her i bygda.

Folkehelsefremmende sier planene at kommunen skal være. Å gå er en viktig helsefremmende aktivitet. Alle kan gå. Bare ikke alle vi i vår helsefremmende kommune som bor utenfor fem kilometer fra Leknes.

Vil det være bedre anvendte penger å betale bussbilletter for elevene i de mørke månedene av året?

Vil det være bedre å dekke sykepenger for de deprimerte som ikke kommer seg ut i fem måneder av året fordi det er for mørkt til å bevege seg av gårdsplassen?

Vil det være bedre å dekke fysioterapi til de med muskel- og skjelettplager som ikke får gått sin daglige kveldstur?

Jeg rakk å undre meg der jeg sto i bekmørke og ventet på at hundene skulle gjøre seg ferdige.

Artikkeltags