Hurtigruta inkluderer Lofoten fremover: - En ekstraservice til lokalbefolkningen

Et av hurtigruteskipene utenfor Stamsund.

Et av hurtigruteskipene utenfor Stamsund. Foto:

Hurtigruten melder tirsdag at de justerer sin midlertidige ruteplan og inkluderer Lofoten.

DEL

- Etter samtaler med lokalt næringsliv har vi valgt å justere ruten litt. Fra onsdag morgen skal vi innom Svolvær både på de nord- og sørgående seilingene. Dermed kan vi bidra til å frakte fisk og annen gods både til og fra Lofoten som en ekstraservice til lokalbefolkningen, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten i en pressemelding.

Forrige uke innførte Hurtigruten en midlertidig reserveruteplan, der to skip seiler med lokalpassasjerer og gods mellom Bodø og Kirkenes.

Godsfrakt sør for Tromsø er ikke en del av Hurtigrutens avtale med staten. Da selskapet satte sammen reserveruteplanen valgte de likevel å starte så langt sør som Bodø, blant annet for å skape en forbindelse til jernbanen.

De to skipene som seiler i rutetrafikken langs kysten av Nord-Norge, nyoppgraderte MS Richard With og MS Vesterålen, seiler kun med gods og lokalpassasjerer. Ekskluderer Lofoten i corona-rutetabell

- I praksis er det nesten ingen passasjerer om bord. Vi har rundt 5-6 passasjerer på skip som er bygget for å ta 5-600. Det sier litt om den ekstraordinære situasjonen vi nå står oppi, sier Ege.

Hurtigruta vil i tillegg anløpe Finnsnes og Mehamn de gangene godsmengden gjør dette nødvendig.

- Sammen med NorLines, som håndterer godstransporten for Hurtigruten, skal vi få på plass detaljene for disse anløpene, sier Ege.

Oppdatert ruteplan og informasjon om de midlertidige reserveseilingene kan du finne her.


Artikkeltags