Hjerterått av Mattilsynet å nekte dyr nødhjelp 

Det er et hardt liv i kulda, også for dyrene.

Det er et hardt liv i kulda, også for dyrene. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

- Dyrene dør av sult og kulde

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Over hele landet dør hjortedyr av sult og kulde, mens Mattilsynet opprettholder fôringsforbudet.  Det gis dispensasjon til fôring av rådyr i deler av landet, mens de andre dyrene må klare seg selv. 

Dette er en dyretragedie på linje med de som avdekkes i fjøs, der dyr segner om av sult og utmattelse.  Den eneste forskjellen er at dette nå skjer i skogen, med utallige dyr som ikke klarer snøen og kulden mer.  At Mattilsynet fortsatt nekter folk å hjelpe viser at de ser bort fra dyrevelferden og bare har fokus på en hypotese om at den smittsomme varianten av skrantesyke finnes i naturen - selv om de ikke har klart å finne den.

Mattilsynet tvinger folk til å bryte hjelpeplikten i dyrevelferdsloven og bryter den også selv.  Når de ikke vil se lidelsene og dyretragediene som fôringsforbudet fører til, må folk selv ta affære.  Vi oppfordrer til sivil ulydighet.  Gi dyrene mat før det er for sent. 

Mattilsynet kan ikke med loven i hånd nekte folk å helpe dyr, da loven nettopp påbyr oss å hjelpe.  Mattilsynet viser bare interesse for de utmagra, døde dyrene som testobjekt for skrantesyke, men ingen av de testa dyrene har fått påvist sykdom.  De dør av sult og kulde - en grusom død som Mattilsynet ikke nevner med et ord.

Dette har gått for langt.  Mattilsynet må komme seg ut i felten og se hvordan dyrene lider på grunn av fôringsforbudet.  Det er meningsløst, det forhindrer ikke at dyr samler seg, det fører bare til at dyrene dør.  Det må oppheves nå hvis videre massedød skal hindres.  Folk mister respekten for Mattilsynet når de nekter å se det som vanlige folk, jegere og viltansvarlige ser - at fôringsforbudet er fullstendig feilslått og bare fører til masselidelser og død.   
Mattilsynet er blitt klaget inn for EFTA Surveillance Authority for de massive lidelsene påført dyr gjennom helikopternedslakting av villrein og fôringsforbud for hjortedyr.

LES OGSÅ: Bekymret for et dyr

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken