- Havneguiden beskriver over 50 båthavner i Lofoten og Vesterålen

ILLUSTRASJONSFOTO: Båter til kai i Stamsund.

ILLUSTRASJONSFOTO: Båter til kai i Stamsund. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Forfatteren beskriver selv boka.

DEL

120 av havnene ligger i Nordland, og ca. 200 til sammen i Nord-Norge. Totalt beskrives mer enn 400 havner fra Bergen til Kirkenes i den nye boka, informerer forfatteren.

LES OGSÅ: Hils på lofotfiskerne Nils og Harry på kaia i Stamsund

Fra Bergen til Kirkenes

- Jeg er nettopp ferdig med en helt ny Havneguide for strekningen fra Bergen til Kirkenes. Boka er en oppgradering i fra den gamle utgaven, som kom for nærmere ti år siden, sier forfatter Espen A. Jacobsen via en pressemelding.

- I boka finner du byer, lokalsamfunn, naturhavner og opplevelser i hele denne kjempestore delen av landet vårt. Hver havn beskrives med kart og oversiktsfoto tatt fra småfly.

Informasjon om innseiling og havneforhold er med - samt en reportasje om hver havn, med informasjon om stedets historie, omgivelser, turmuligheter og annet av interesse om havnen og stedet.

1000 nautiske mil

- Der hvor det passer har jeg også forsøkt å peke på ting dere kan lure på, og kanskje finne ut mer om selv. Nysgjerrighet er bra å ha med på tur, sier Espen A. Jacobsen videre.

- Det er mer enn 1000 nautiske mil mellom den første og siste havnen i boken. Og det er hvis vi måler langs hovedleia, før vi har vært innom én eneste fjord eller oppsøkt noen av de mange samfunnene som slett ikke ligger langs leia.

Forfatteren understreker:

- Dette er ikke en bok om én sjøreise, men om uendelig mange. Her kan du planlegge turen akkurat som du vil, gjerne med alternativer og avstikkere. Boka er skrevet like mye for dem som trives best i eget nærområde som for deg som planlegger Den store sjøreisen.

LES OGSÅ: Molo i Buøyhavn blir et omfattende arbeid

Mennesker i havnene

 - Under dette arbeidet har jeg snakket med mennesker i praktisk talt hver eneste havn som omtales. Overalt har jeg møtt hyggelige, hjelpsomme og spennende mennesker, som er stolte av stedet sitt og har masse å fortelle. Dette har vært det fineste med hele prosjektet, forteller forfatteren.

Boka er utgitt på læremiddelforlaget Skagerrak.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken